Mladi Srebrenika dobijaju novu šansu za zaposlenje – pokrenite biznis ili unaprijedite postojeći uz Impakt 

 

Mladi Srebrenika imaju priliku pokrenuti vlastiti biznis ili unaprijediti postojeći, koji posluje maksimalno godinu dana, uz podršku Investicijske fondacije Impakt. Otvoren je Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja u Srebreniku, namijenjen mladima od 18 do 35 godina. 

IMPAKT inkubator poslovnih ideja obuhvata: 

  • Poduzetničku obuku u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusiranu na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela. 
  • Pripremu i realizaciju prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela. 
  • Dodjelu bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate. 
  • Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama. 

Prijave se podnose na jedan od sljedećih načina: 

  • Lično ili poslati preporučenom poštom – putem prijavnog formulara i predajom u pisarnicu Grada Srebrenika u zatvorenoj koverti, sa naznakom „Za učešće u programu IMPAKT inkubator poslovnih ideja“ ili putem popunjavanja online prijavnog formulara. Prijavni formular je moguće preuzeti elektronski na zvaničnoj web-stranici https://www.srebrenik.ba ili lično na Info-pultu Grada Srebrenika. 
  • E-mailom – dostavljanjem skeniranog formulara, koji je moguće preuzeti u skladu sa uputstvima iz prethodne tačke, putem e-mail-a [email protected]
  • Online prijavom – putem linka:  https://forms.gle/LuNdjyLnAetweeZz7 , uz napomenu da je obavezno priložiti rješenje o registraciji za već postojeće biznise i nevladine organizacije u polju predviđenom za navedeno (2.2.). 

Prijave su otvorene do 31. augusta 2023. godine. 

Više informacija moguće je dobiti u Službi za poduzetništvo, lokalni razvoj i investicije Grada Srebrenik, ulica Ul. Varoških polja b.b. 75350 Srebrenik, na telefon 035 369 157  ili pak putem e-maila [email protected] ili na broj telefona: 033 207 812 kao i e-maila [email protected]. U svrhu adekvatnog informisanja o programu, Investicijska fondacija Impakt i Grad Srebrenik organizirat će prezentaciju programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja koja će se održati 28. jula 2023. godine u 11.00 h u sali Turističke zajednice Grada Srebrenika, ulica Radnička bb, Srebrenik te se ovim putem pozivaju svi zainteresirani građani da prisustvuju radionici. 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …