Dnevni izvještaj o zaraženim osobama na koronavirus u TK

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata registrovano je 28 novozaraženih osoba korona virusom, a testirana su 362 uzorka.

Tuzla 6, Živinica 2, Sapna 2, Gračanica 2, Gradačac 1, Kalesija 1 i Kladanj 1,

Trenutno su u TK aktivno zaražene 594 osobe, a 575 osoba se oporavilo do danas. Od aktivno zaraženih, njih 66 je hospitalizovano, tri osobe su na respiratoru, a 528 je u kućnoj izolaciji.

U posljednja 24 sata zabilježen je i jedan smrtni ishod. Riječ je o osobi ženskog spola iz Tuzle starije dobi, sa brojnim komorbiditetima.

The post Dnevni izvještaj o zaraženim osobama na koronavirus u TK appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]