Tvrđava Gradina Srebrenik

Teretni voz udario u automobil

Na pružnom prijelazu u Tinji kod Srebrenika teretni voz broj “45-101”, kojim su upravljali mašinovođa Damir Kurtović iz Miričine kod Lukavca i njegov pomoćnik Damir Hankić iz Tuzle, jučer u 10.39 sati udario je u automobil “opel-astra” (517-T-712), za čijim upravljačem je bio Rijad Džindo (29) iz Tuzle.

Do nezgode je došlo kada je vozač automobila pokušao prijeći preko pruge Brčko-Banovići na pružnom prijelazu na kojem je saobraćaj reguliran “andreinim križom” i znakom “stop”. Lokomotiva je udarila u lijevu bočnu stranu “opel-astre”, a potom je vozilo gurala ispred sebe desetak metara, da bi ga kasnije odbacila u kanal s lijeve strane pruge.

Iako je od siline udara bočna strana automobila potpuno uništena, vozač, koji je bio sam u vozilu, prošao je samo s lakšim povredama. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik.

Klikom na sliku biti ce prebaceni na forum

opel-astra-kanal-tinja-srebrenik

www.dnevniavaz.ba

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši