Tvrđava Gradina Srebrenik

“Stojim iza našeg heroja Dudakovića”

Kampanja iz Republike Srpske protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića ne jenjava. Najnoviji napadi vezani su za ratnog komandanta Petog korpusa Armije Republike BiH Atifa Dudakovića.
Haris Silajdžić

Naime, mediji, nevladine organizacije i vlast u RS-u tvrde da generala Dudakovića, sada člana Stranke za BiH, od optuženičke klupe štiti upravo lider ove stranke.

U izjavi za TV1 Silajdžić je na novinarsko pitanje da prokomentria tvrdnje iz RS-a da štiti generala Dudakovića odgovorio: „Našeg heroja. Naravno“.

“On nas je branio u ratu i mi ćemo njega. Što se tiče optuženičke klupe, mi smo prvo svi bili pred streljačkim strojem, pa smo sada svi na optuženičkoj klupi. To nije ništa čudno. I ne samo da ja stojim iza generala Dudakovića, nego svi mi, svi patrioti Bosne i Hercegovine stoje iza našeg heroja, našeg branitelja”, rekao je Silajdžić.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši