Sindikat policije KS spreman i na proteste ukoliko se nastavi napad na komesara i policiju

SARAJEVO, (Patria) – Povodom istrage o slučaju ubistva dva policajca u Kantonu Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, Sindikat policije KS saopćio je kako u posljednje vrijeme određeni krugovi pokušavaju diskreditovati rad Uprave policije MUP-a KS.

Sindikat policije Kantona Sarajevo saopćio je kako će pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog komesara nanijeti štetu radu policijskih službenika u cjelini.

“Malicioznim insinuacijama, ‘slučajno’ objavljenim službenim dokumentima u pojedinim medijima, te neutemeljenim zahtjevima za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog komesara nanosi se šteta radu policije u cjelini, te se pokušava poljuljati očigledan povratak povjerenja u ovu policijsku agenciju, a koji je evidentan kroz niz uspješnih akcija u borbi protiv kriminala i korupcije”, naveli su iz Sindikata.

Također, naglasili su kako najoštrije osuđuju zloupotrebu istrage ubistva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

“Najoštrije osuđujemo svaki vid pokušaja zloupotrebe istrage ubistva naših kolega, na način da njihova tragična smrt služi kao sredstvo obračuna između bilo kojeg pojedinca ili institucije sa policijskim službenicima i Upravom policije MUP-a KS. Od onih koji su nadležni za provođenje istrage, očekujemo potpunu posvećenost radu na predmetu s ciljem potpunog rasvjetljavanja i pronalaska i privođenja pravdi osumnjičenih lica, te da se fokus sa ‘rata saopštenjima’ i progona istražitelja i komesara usmjeri na progon ubica naših kolega i njihovih pomagača”, navodi se u saopćenju.

Na kraju, ističe se kako policajci neće ostati nijemi na natpise koji zloupotrebljavaju istragu.

“Nećemo ostati nijemi na bilo kakva saopštenja, natpise, dopise ili radnje koje ukazuju na pokušaje zloupotrebe istrage ubistva naših kolega, koja mora biti nulti prioritet u radu nadležnih institucija i na najvišem profesionalnom nivou s ciljem uspješnog okončanja iste”, zaključuje se u saopćenju Upravnog odbora Sindikata policije KS kojim predsjedava Sadik Ećo.

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata kazao je večeras da će, ukoliko se nastave pritisci na policijskog komesara i Uprave policije, biti zatražena hitna sjednica Skupštine KS, pa i u krajnjem slučaju bit će organizirani protesti policije.

Izvor: nap.ba

The post Sindikat policije KS spreman i na proteste ukoliko se nastavi napad na komesara i policiju appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …