Osigurano 50.000 KM za biznise žena iz marginaliziranih grupa u Srebreniku

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama u saradnji sa Gradom Srebrenik osigurao je 50.000 KM za pružanje podrške u pokretanju i razvoju biznisa žena iz marginaliziranih grupa. Ugovori o dodjeli sredstava bit će potpisani sa 7 odabranih korisnica u Sali Gradskog vijeća Srebrenik. Potpisivanje ugovora održat će se u utorak 10.11.2020. godine u 10.15 sati.Potpisivanju će prisustvovati gosp. Nihad Omerović, gradonačelnik Grada Srebrenika, gosp. Aziz Đipa, direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama i buduće poduzetnice.Biznisi će biti pokrenuti u oblasti poljoprivrede, uslužnih djelatnosti, administrativno-pravnih i djelatnosti iz oblasti logopedije.Riječ je o podršci u razvoju biznisa za žene s invaliditetom, majke osoba s invaliditetom, žene iz ruralnih područja, žrtve nasilja te nezaposlene mlade žene.Sredstva se dodjeljuju kroz Fond za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena koji je osnovan početkom 2017. godine i kroz koji je do sada podržano skoro 200 biznisa.Rezultati dosadašnjeg djelovanja Fonda vidljivi su kroz održive biznise koji i dalje rastu, značajno povećanje kućnog budžeta i otvaranje novih radnih mjesta.Kreiranjem Fonda između USAID/PPMG i partnera nastoje se stvoriti prilike za održivi razvoj poduzetništva marginaliziranih grupa žena, kroz poticanje na samozapošljavanje, te njihovo veće i lakše uključivanje u poduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta.

Pogledaj i ovo

Rezultati lokalnih izbora u Srebreniku – gradonačelnik je ostao isti, kao i problemi koje imamo u Srebreniku

Nihad Omerović je ostao gradonačelnikom Srebrenika u sljedeće 4 godine. Čestitam na osvojenom mjestu gradonačelnika, nadam se kao i većina onih koji su dali glas gosp. Omeroviću da će raditi kao što je radio zadnjih mjeseci na otklanjanju problema koji su evidentni na svakom koraku u Srebreniku.

Intervju: Almir Tursunović – kandidat za Gradsko vijeće Srebrenika nezavisna bosanskohercegovačka lista NBL

Da može grad biti bez gradonačelnika i Gradskov vijeća i da mogu raditi i djelovati ovako kao u Srebreniku onda zašto ih i birati ? Reći ću da je to ponižavajuće i jedna i druga strana moraju naći zajedničku a ne držati se samo toga "mene je narod birao", kako jedni tako i drugi