Tvrđava Gradina Srebrenik

Lopovi iz kuće u plijenu odnijeli i pištolj

Nepoznate su osobe provalile u kuću Bege Zahirovića pored magistralnog puta Tuzla – Orašje u Špionici kod Srebrenika. Lopovi su ušli razbivši prozorsko staklo na stražnjoj strani kuće, a potom su napravili premetačinu u svim prostorijama u prizemlju i na spratu.

Odnijeli su veću količinu zlatnog nakita, LCD televizor i pištolj CZ, kalibra 9 milimetara, za koji je vlasnik posjedovao dozvolu. Ukupna materijalna šteta, prema procjeni Zahirovića, iznosi 10.000 KM.

U periodu između 6. i 9. decembra provaljeno je i u vikendicu vlasnika N. S. u Donjoj Špionici kod Srebrenika, iz koje su odneseni sanitarni elementi, TV aparat i veći broj sitnih stvari. O visini materijalne štete vlasnik vikendice se u prvih mah nije mogao izjasniti.

Uviđaj su obavili pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije, koji tragaju za lopovima.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši