Tvrđava Gradina Srebrenik

Opatija

Klasicno jelo u Istri. Roba romba, krompir na leso, legnje, vino, sezonska salata...
Pogled na pucinu.
Opatijski zaljev.
Hotel Ambasador.
Vanjski bazen ispred hotela.
Detalj iz grada (drvece na sve strane).
Kupaliste.
Stara vila.
Setaliste kraj parka do plaze.
Hotel Kvarner, sa svemjesnim krovom.
HiTech zgrada za doba 19 stoljeca.
Ulica.
Jos jedna stara vila.
Ono preko mora je Rijeka.
Oblacno popodne.
Cudni oblaci.

Navigacija: 1 2 3 4 5 >
Oznake: Klasicno jelo u Istri. Roba romba, krompir na leso, legnje, vino, sezonska salata... Pogled na pucinu. Opatijski zaljev. Hotel Ambasador. Vanjski bazen ispred hotela. Detalj iz grada (drvece na sve strane). Kupaliste. Stara vila. Setaliste kraj parka do plaze. Hotel Kvarner, sa svemjesnim krovom. HiTech zgrada za doba 19 stoljeca. Ulica. Jos jedna stara vila. Ono preko mora je Rijeka. Oblacno popodne. Cudni oblaci.

Lokacija: Opatija, Hrvatska
Datum: 1.-5. April 2003.
Avanturisti: Osman, Fare i Kristijan
Vrijeme: Promjenjivo
Objekt: Grad

U Opatiji se je od 1.Aprila do 5.Aprila odrzavala WINDAYS manifestacija. To je najveci Microsoft skup na Balkanu. Zahvaljujuci firmi WITNET iz Tuzle imao sam priliku da prisustvujem na tom skupu.

Opatija je predivno mjesto za ovakve stvari. Mali gradic koji ima svega dovoljno. Sezona nije jos uveliko pocela pa izgleda mirno i tiho, predpostavljam da je ljeti drugacije.

Grad je star i skoro sve gradjevine datiraju iz Austougarskog doba, samo je poneka novija. Parkova ima u izobilju i to drvece kakvog se ne vidja lako, setaliste uz more je dugo kilometrima, kafica, restorana, hotela i slicno u izobilju. Grad je predivno cist i super dobro se odrzava, sto govori koliko su profesionalno okrenuti turizmu.

Vrijeme je na nesrecu bilo lose. Prvi dan sunce, drugi kisa, treci snijeg.

Komentariši