Tvrđava Gradina Srebrenik

Opatija

Testiranje tablet PC-a.
Velika fontana u centru.
Fontana u cvjetnom vrtu.
Osman i galeb.
Galeb na stijeni.
Testiranje raznih uredjaja.
Ispod Opatije tece cijela jedna rijeka. Vidiljivo je jedino njeno usce.
Galeb u letu.
Nekakva statua.
Ostaci drevnog kanalizacionog tunela.
Uzburkano more.
Iskakanje vala.
Oluja na obali.
Zastitnik Opatije. Ono u daljini je Rijeka.
Kupaliste.
Energija vala.

Navigacija: < 1 2 3 4 5 >
Oznake: Testiranje tablet PC-a. Velika fontana u centru. Fontana u cvjetnom vrtu. Osman i galeb. Galeb na stijeni. Testiranje raznih uredjaja. Ispod Opatije tece cijela jedna rijeka. Vidiljivo je jedino njeno usce. Galeb u letu. Nekakva statua. Ostaci drevnog kanalizacionog tunela. Uzburkano more. Iskakanje vala. Oluja na obali. Zastitnik Opatije. Ono u daljini je Rijeka. Kupaliste. Energija vala.

Lokacija: Opatija, Hrvatska
Datum: 1.-5. April 2003.
Avanturisti: Osman, Fare i Kristijan
Vrijeme: Promjenjivo
Objekt: Grad

U Opatiji se je od 1.Aprila do 5.Aprila odrzavala WINDAYS manifestacija. To je najveci Microsoft skup na Balkanu. Zahvaljujuci firmi WITNET iz Tuzle imao sam priliku da prisustvujem na tom skupu.

Opatija je predivno mjesto za ovakve stvari. Mali gradic koji ima svega dovoljno. Sezona nije jos uveliko pocela pa izgleda mirno i tiho, predpostavljam da je ljeti drugacije.

Grad je star i skoro sve gradjevine datiraju iz Austougarskog doba, samo je poneka novija. Parkova ima u izobilju i to drvece kakvog se ne vidja lako, setaliste uz more je dugo kilometrima, kafica, restorana, hotela i slicno u izobilju. Grad je predivno cist i super dobro se odrzava, sto govori koliko su profesionalno okrenuti turizmu.

Vrijeme je na nesrecu bilo lose. Prvi dan sunce, drugi kisa, treci snijeg.

Komentariši