Tvrđava Gradina Srebrenik

Opatija

Explozija na koncertu Cubisma.
More, brod, preko mora Rijeka a iznad snijeg.
Traktor preradjen u voz.
Stare stepenice do obale.
Luka.
Tamo postoje kilometri ovakvog setalista uz obalu.
Cubismo koncert.
Kino na otvorenom u nekoj rimskoj areni.
Biljke iz dzungle.
Cubismo.
Predvecerje: Pogled iz parka na more.
Cvjetni vrt ispred vile Angioline.
Otok u daljini.
Sprema se nevrijeme.
Restoran hotela Ambasador.
Galebovi.

Navigacija: < 1 2 3 4 5 >
Oznake: Explozija na koncertu Cubisma. More, brod, preko mora Rijeka a iznad snijeg. Traktor preradjen u voz. Stare stepenice do obale. Luka. Tamo postoje kilometri ovakvog setalista uz obalu. Cubismo koncert. Kino na otvorenom u nekoj rimskoj areni. Biljke iz dzungle. Cubismo. Predvecerje: Pogled iz parka na more. Cvjetni vrt ispred vile Angioline. Otok u daljini. Sprema se nevrijeme. Restoran hotela Ambasador. Galebovi.

Lokacija: Opatija, Hrvatska
Datum: 1.-5. April 2003.
Avanturisti: Osman, Fare i Kristijan
Vrijeme: Promjenjivo
Objekt: Grad

U Opatiji se je od 1.Aprila do 5.Aprila odrzavala WINDAYS manifestacija. To je najveci Microsoft skup na Balkanu. Zahvaljujuci firmi WITNET iz Tuzle imao sam priliku da prisustvujem na tom skupu.

Opatija je predivno mjesto za ovakve stvari. Mali gradic koji ima svega dovoljno. Sezona nije jos uveliko pocela pa izgleda mirno i tiho, predpostavljam da je ljeti drugacije.

Grad je star i skoro sve gradjevine datiraju iz Austougarskog doba, samo je poneka novija. Parkova ima u izobilju i to drvece kakvog se ne vidja lako, setaliste uz more je dugo kilometrima, kafica, restorana, hotela i slicno u izobilju. Grad je predivno cist i super dobro se odrzava, sto govori koliko su profesionalno okrenuti turizmu.

Vrijeme je na nesrecu bilo lose. Prvi dan sunce, drugi kisa, treci snijeg.

Komentariši