Srebrenik.NETwork

Program SDP-a za Grad Srebrenik predstavila je kandidat za gradonačelnicu Srebrenika Alma Muratović

SDP Srebrenik

Kao jedina politička opcija koja ide sa konkretnim programom rada za lokalne izbore 2020.godine SDP Srebrenik predstavio je svog kandidata za gradonačelnicu Srebrenika Almu Muratović.

Pogledajte promotivni video i pročitajte što SDP Srebrenik misli da treba da se uradi u sljedećem 4-oro godišnjem periodu u Srebreniku.

PROGRAM RADA 2020. – 2024. GOD. (Sažetak)

PRIVREDA I RADNICI

”Razvoj grada  zasniva se na principu da osnovni resurs predstavljaju kadrovi. To su mladi obrazovani kadrovi svih struka koji ne služe samo kao rasadnik kadrova za javnu upravu i javna preduzeća, nego i privatnim poduzetnicima, koji zavise o povoljnim lokalnim uslovima u stvaranju prosperiteta, profita i opće dobiti u cjelini. Gradska uprava  ima zadatak i ključnu obavezu u stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za osnivanje, rast i razvoj preduzeća koji mogu i moraju obezbjediti ostanak radno sposobnog stanovništva u domovini. Stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta za privrednike sa jedne strane i njihov korektan odnos prema stručnim radnicima svih profila uz adekvatno obezbjeđenje materijalnih sredstava za njihov život sa druge strane predstavljaju garant ostanka radno sposobnog stanovništva u BiH.“

PRAVCI DJELOVANJA – AMBIJENT ZA NOVA RADNA MJESTA

Alma Muratović, kandidatkinja SDP-a za Gradonačelnika Grada Srebrenik

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

VODA I KANALIZACIJA

Strateško rješavanje pitanja vodosnabdijevanja svih građana grada Srebrenika – Nastavak realizacije Projekta magistralnog cjevovoda prema izrađenoj projektno-tehničkoj dokumentaciji. Srebrenik – Previle, izgradnja sistema kanalizacije sa postrojenjima za prečišćavnje u područjima gdje nisu izgrađena u cilju zaštite izvorišta pitke vode i zaštite zdravlja ljudi.

PUTNA INFRASTRUKTURA

POLJOPRIVREDA

SOCIJALNA POLITIKA I ZDRAVSTVO

BORAČKA POPULACIJA

Uvesti ista prava za sve demobilisane borce, RVI i porodice Šehida i poginulih boraca na području Srebrenika

OBRAZOVANJE, KULTURA, SPORT I TURIZAM

”Sport u službi građana”, sport doživljavati kao lično zadovoljstvo svakog građanina, a ne kao materijalni status pojedinca.

Sport stvara nove duhovne vrijednosti, promoviše Grad, okuplja mlade ljude i kao takav zaslužuje posebnu pažnju u društvu i materijalnu pažnju u bužetu Grada.

STARI GRAD ”GRADINA”, učiniti prepoznatljivim simbolom grada Srebrenika ali i Sjeveroistočne Bosne, kao jednim od generatora razvoja samog grada kroz turizam, istorijsko naslijeđe i obrt.  

Međunarodna naučna konferencija – BOSNA u srednjem vijeku, fokus na Tvrtka Prvog.

PLAN I REALIZACIJA BUDŽETA

Plan i realizaciju budžeta u programskom periodu svesti u realne okvire a isti uvećati kandidovanjem projekata prema financijskim izvorima viših  nivoa vlasti i pristupnih fondova.

Dio sponzoriranog članka je prenesen sa oficijelne prezentacije SDP Srebrenik:


https://sdpsrebrenik.ba/2020/10/23/program-rada-kandidatkinje-alme-muratovic-za-gradonacelnicu-grada-srebrenik/







Exit mobile version