Srebrenik.NETwork

Ranjeni policajac Dalibor Gajić uspješno se oporavlja

Tvrđava Gradina Srebrenik

Dalibor Gajić uspješno se oporavlja

Službeniku Jedinice za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona Daliboru Gajiću, koji je u subotu teško ranjen u blizini benzinske pumpe u Srebreniku, zdravstveno stanje je stabilno i uspješno se oporavlja u tuzlanskom Kliničkom centru. Mustafa Bijelić iz Srebrenika, koji je iz pištolja pucao na Gajića, uhapšen je i nalazi se u pritvoru. Istraga je u toku.

Napominjemo, tridesetogodišnji policajac Dalibor Gajić zadobio je teške tjelesne povrede u subotu oko 3:35 sati kada je u njega u Srebreniku upotrebom vatrenog oružja pucao sedamdesetšestogodišnji Mustafa Bijelić. Gajić je primljen u UKC Tuzla gdje je zadržan zbog teškog ali stabilnog zdravstvenog stanja.

Kako smo saznali u MUP-u TK, do pucnjave je došlo u Srebreniku, u neposrednoj blizini benzinske pumpe OMV gdje je Mustafa Bijelić pucao iz vatrenog oružja čime je Gajiću nanio tjelesne povrede u području lijevog grudnog koša. Kako doznajemo, policajac koji nije bio na dužnosti, pokušao je spriječiti Bijelića da ugrozi građane koji su se tu nalazili. Bijelić je pri tom pucao na Gajića i nanio mu tešku tjelesnu povredu u predjelu ramena. Ozlijeđeni se nalazi na intenzivnoj njezi UKC-a Tuzla i stabilno je.

(TIP.ba)

Exit mobile version