Srebrenik.NETwork

Plan 60 – Program rada – Adnan Bjelić

Ja Adnan Bjelić, kandidat za gradonačelnika Srebrenika sam sretno oženjen i otac jednog djeteta. Visokoobrazovan i govorim engleski i turski jezik. Uz izuzetnu čast i ogromnu odgovornost prihvatio sam kandidaturu stranaka okupljenih u koaliciju UJEDINJENI ZA SREBRENIK, ali i uz podršku velikog broj prijatelja, privrednika, društvenih radnika i mnogih drugih istaknutih grupa i pojedinaca s kojima dijelim istu ideju i cilj, a to je razvoj i prosperitet našeg Srebrenika. Postati gradonačelnik – za mene nije borba za funkciju, prije svega to je čast, obaveza i emanet koji se mora opravdati i čuvati, zbog onih koji su prije nas stvarali i gradili Srebrenik, zbog nas koji smo sada tu, ali možda i najvažnije – zbog generacija koje tek stasavaju i čije vrijeme dolazi.

Adnan Bjelic kandidat za gradonacelnika Srebrenika

Na mojoj web stranici www.adnanbjelic.com će biti objavljen integralni tekst platforme i plana za naredni mandatni period, pa ću biti slobodan da pozovem sve da obrate pažnju na sve ono što smo pripremili i ponudili građanima. Temelj mog budućeg rada je program koji sam nazvao PLAN 60 (30 projekata + 30 mjera) s jasnim načelima djelovanja i prioritetima, ali i sa specifičnim projektima koji su podijeljeni na pet strateških dijelova koji obuhvataju svaki segment života. Program rada koji vam dajem na uvid i ocjenu, je također i instrument kojim ćete moći provjeriti jesam li opravdao povjerenje građana koje mi se ukaže 5. februara.

Iskoristit ću priliku da Vam u kratkim crtama opišem ono što će biti temelj mog budućeg rada, a to je detaljno razrađeno u programu koji sam nazvao PLAN 60.

  1. EFIKASNA, TRANSPARENTNA I DIGITALIZOVANA UPRAVA U SISTEMU JEDNAKOM ZA SVE 

Javnu upravu ćemo modernizovati, ubrzati njen rad te je dodatno otvoriti ka javnosti.

  1. UNAPRIJEĐEN POSLOVNI AMBIJENT ZA POSTOJEĆE PRIVREDNIKE TE BUDUĆE INVESTITORE KOJI DOPRINOSI OČUVANJU POSTOJEĆIH I KREIRANJU NOVIH RADNIH MJESTA

Podsticanjem ekonomskog razvoja, te ulaganjem u turizam, poljoprivredu i ruralni razvoj doprinijeti ćemo očuvanju postojećih te kreiranju novih radnih mjesta. Lokalna uprava u saradnji sa privatnim sektorom mora biti generator ekonomskog razvoja. Zato su nam potrebna strateška i dugoročna rješenja.  

  1. UNAPRIJEĐEN KVALITET ŽIVOTA, KAO I SIGURNOST STANOVNIKA U CIJELOJ LOKALNOJ ZAJEDNICI

Svim stanovnicima Srebrenika moramo osigurati  osnovne uslove za život, obezbijediti pitku vodu, zaštititi okoliš, razvijati infrastrukturu, te osigurati da naši stanovnici budu sigurni u svojim domovima i u javnom prostoru. 

  1. SREBRENIK U KOJEM MLADI I SVI DRUGI NAŠI SUGRAĐANI VIDE SVOJU SADAŠNJOST I PLANIRAJU BUDUĆNOST.

Srebrenik  moramo urediti,  uljepšati i modernizovati, te svim generacijama učiniti ugodnim i zanimljivim mjestom za život. Uložiti ćemo napore da djeci, mladima, osobama treće životne dobi, ali i boračkoj populaciji osiguramo dobre uslove i da im obezbijedimo ljepšu budućnost u Srebreniku.

  1. KREIRAN AMBIJENT ZA AKTIVIZAM I PROMOCIJU IDEJA SVIH GRAĐANA SREBRENIKA. Ukoliko mi ukažete svoje povjerenje kreirati ću partnerski odnos sa svima, okupljati mlade, sposobne i obrazovane koji žele da ostanu u svom gradu, ali i one koji su u dijaspori a žele da svojim radom, znanjem i kvalitetima doprinesu razvoju našeg Srebrenika.
Exit mobile version