Tvrđava Gradina Srebrenik

Flamenko

Ples uz crveno svjetlo.
Poravnanje.
Akrobatika.
Dva glavna para i back plesaci.
Svi zajedno.
Oko u oko.
Plesacica koja zna mnogo toga.
Plesna tacka koja opisuje ljubomoru i ljubav.
Vesela tacka.
Pljeskanje.
Step tacka.
Ples sa oklagijama. Oklagijama se udara o pod, time se dobije ritam. Tacka je bez muzike.
Svi sa motkama.
Zenske stepuju.
Ples u otvorenim haljinama.
Ispijanje sangrije iz bacve, pri ulazu u dvorac.

Navigacija: 1 2 >
Oznake: Ples uz crveno svjetlo. Poravnanje. Akrobatika. Dva glavna para i back plesaci. Svi zajedno. Oko u oko. Plesacica koja zna mnogo toga. Plesna tacka koja opisuje ljubomoru i ljubav. Vesela tacka. Pljeskanje. Step tacka. Ples sa oklagijama. Oklagijama se udara o pod, time se dobije ritam. Tacka je bez muzike. Svi sa motkama. Zenske stepuju. Ples u otvorenim haljinama. Ispijanje sangrije iz bacve, pri ulazu u dvorac.

Lokacija: Spanija
Datum: 26. i 28. Maj 2003.
Avanturisti: Kristijan i drustvo sa fakulteta
Vrijeme: Noc, oblacno

Flamenko je nacionalni ples u Spaniji i velika turisticka atrakcija. Svako vece u eletinijim turistickim objaktima odrzavaju se flamenko predstave.

Ja sam imao srecu da budem prisutan na dvije takve predstave. Prva je bila u zamku gdje su se odrzavale i viteske igre, a druga je bila u jednom starinskom restoranu, nesto tipa dvorac. Tu je glavni plesac poznati XY kome sam zaboravio ime. Kazu da je on vec godinama prvi u svijetu u takmicenju u flamenko plesu. Covjek ima tehniku nevjerovatnu. Step mu je pravo pravo brz. Osim njega tu je bio i jedan cool gitarista, svirao je klasicnu muziku (veselu), a slusat njega je kao da slusate 3 gitare kako sviraju u isto vrijeme. Moze cak i sa jednom rukom da svira. I radi stimunga tu je i jedan tenor, stasom kao Pavaroti i glasom tu negdje. Pa je pjevao pjesmice iz svih poznatijih zemalja (Ruske, Talijanske, Spanske i sl.).

Komentariši