Tvrđava Gradina Srebrenik

Flamenko

Ulaz u Flamenko restoran. Prolaz je kao mali muzej i tamo je velika sala.
Gore je svjetski poznati plesac i njegova kolegica, a ispod Sanela.
Flamenko obred, sa zapaljenom picem. Pice se kasnije razdijeli posjetiocima.
Tenor sa plesacicama.
Ples u savremenim odijelima.
Glavna tacka programa.
Plesac izvodi solo tacku sa podrskom iz pozadine.
Soliranje.
Jos soliranja.
Plesac broj dva. Nova nada.
Gitarista u akciji
Tenor, gitara i plesac nakon zajednicke tacke.
Ples na stolu.
Klinci.
Ples na stolu.
Zahvaljivanje publici.

Navigacija: < 1 2
Oznake: Ulaz u Flamenko restoran. Prolaz je kao mali muzej i tamo je velika sala. Gore je svjetski poznati plesac i njegova kolegica, a ispod Sanela. Flamenko obred, sa zapaljenom picem. Pice se kasnije razdijeli posjetiocima. Tenor sa plesacicama. Ples u savremenim odijelima. Glavna tacka programa. Plesac izvodi solo tacku sa podrskom iz pozadine. Soliranje. Jos soliranja. Plesac broj dva. Nova nada. Gitarista u akciji Tenor, gitara i plesac nakon zajednicke tacke. Ples na stolu. Klinci. Zahvaljivanje publici.

Lokacija: Spanija
Datum: 26. i 28. Maj 2003.
Avanturisti: Kristijan i drustvo sa fakulteta
Vrijeme: Noc, oblacno

Flamenko je nacionalni ples u Spaniji i velika turisticka atrakcija. Svako vece u eletinijim turistickim objaktima odrzavaju se flamenko predstave.

Ja sam imao srecu da budem prisutan na dvije takve predstave. Prva je bila u zamku gdje su se odrzavale i viteske igre, a druga je bila u jednom starinskom restoranu, nesto tipa dvorac. Tu je glavni plesac poznati XY kome sam zaboravio ime. Kazu da je on vec godinama prvi u svijetu u takmicenju u flamenko plesu. Covjek ima tehniku nevjerovatnu. Step mu je pravo pravo brz. Osim njega tu je bio i jedan cool gitarista, svirao je klasicnu muziku (veselu), a slusat njega je kao da slusate 3 gitare kako sviraju u isto vrijeme. Moze cak i sa jednom rukom da svira. I radi stimunga tu je i jedan tenor, stasom kao Pavaroti i glasom tu negdje. Pa je pjevao pjesmice iz svih poznatijih zemalja (Ruske, Talijanske, Spanske i sl.).

Komentariši