Srebrenik.NETwork

Zvanično otvorena skijaška sezona na Bjelašnici, olimpijskoj ljepotici samo fali snijeg

“Nismo mogli utjecati na vremenske prilike, odnosno neprilike za nas. Da je bila temperatura ispod nule krenuli bismo s vještačkim osnježivanjem, ali nismo bili u mogućnosti to uraditi proteklih dana jer je temperatura bila iznad nule. Očekujemo bolje vremenske uvjete sutra, eventualno prekosutra ili u utorak i onda će naši posjetioci već od ponedjeljka, eventualno utorka moći skijati i koristiti naše usluge”, rekao je za Klix.ba direktor preduzeća ZOI’84 Midhat Hubijar.

Istakao je kako je preduzeće ZOI’84 ove godine u potpunosti spremno te kako su ski staze spremne, proširene, uređene i ispeglane. Osim toga, dodaje, spremni su topovi, u akumulaciji ima vode, a vertikalni transport je u funkciji.

“S obzirom na vremenske uslove relativno ima posjetilaca na Bjelašnici. Nismo ni očekivali više, a na zadovoljstvo posjetilaca u funkciji je šestosjed kojim se neki vozaju”, rekao je.

Hubijar nam je, između ostalog, rekao i kako je izuzetno zadovoljan do sad urađenim.

“Ponosni smo na završeni projekt. Sigurno smo u konkurenciji i ne zaostajemo od svih najmodernijih skijališta kako u Evropi, tako i svijetu. To ćemo dokazati u narednoj zimskoj sezoni”, rekao je Hubijar.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo ove godine je organizira dvodnevni događaj otvorenja ski sezone na Bjelašnici. Danas je na olimpijskoj ljepotici upriličen animacijski program KIDS387 i maskote te cjelodnevna zabava uz sportske i kreativne aktivnost, a sutra sve posjetioce očekuje Šankanje uz koncert Zabranjenog pušenja.

The post Zvanično otvorena skijaška sezona na Bjelašnici, olimpijskoj ljepotici samo fali snijeg appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Exit mobile version