Zvanično: Nihad Omerović potvrdio kandidaturu za gradonačelnika Srebrenika

"Grad u kojem se vrednuju znanje i poštenje, zagovara jednakost, ravnopravnost i zajedništvo, podstiče i daje šansa mladima.  Grad u kojem političari rade u interesu građana. To je Srebrenik kakav želim i kakvim ga možemo učiniti! Zajedno!" - ovim je riječima aktuelni gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović potvrdio svoju kandidaturu za gradonačelnika Srebrenika na lokalnim izborima koji bi trebali biti održani 15. novembra.

Na mjesto načelnika Općine Srebrenik prvi put je izabran 2014. godine. Tokom njegovog mandata, pored dobijanja statusa Grada, Srebreniku su vraćeni sud i policijska Uprava, što je umnogome olakšalo život privrednim subjektima ali i ostalim građanima ove lokalne zajednice. Realizovani su i brojni infrastrukturni projekti, od uređenja korita rijeke Tinje do poslovne zone Tinja i ostali projekti koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života svih građana Srebrenika.

Omerović je kandidat za gradonačelnika ispred pokreta "Zajedno za bolji Srebrenik" koji je osnovan u februaru ove godine.  Na listi kandidata za Gradsko vijeće pomenutog pokreta preovladavaju mladi ljudi, čime se potvrđuje opredijeljenost da se u Srebreniku stvori povoljniji ambijent za mlade i spriječi njihov odlazak iz BiH.

Ovo moram da pohvalim, umjesto klasične objave liste sa imenima kandidata za Gradsko vijeće u pomenutom pokretu su se potrudili da i sama prezentacija, odnosno predstavljanje kandidata bude drugačije, što možete pogledati na linku: https://www.facebook.com/zaboljisrebrenik/videos/294632635161335

Također provjerite

Ponedjeljak neradni dan u Gradskoj upravi Srebrenik

Gradska uprava Srebrenik obavještava građane da je, na Kolegiju gradonačelnika grada Srebrenik, donesena odluka da …

Saobracaj

Sevisne informacije za 14.6.2024.

POLICIJA –U protekla 24 sata na području Srebrenika dogodil se 1 saobraćajna nezgoda, bez povrijeđenih lica. …