Znate li ko je bio Husein Lelić ?

Husein Lelić – predsjednika Skupštine Opštine Srebrenik 1969 -1978

Rodjen je 1927 u selu Brnjičani, opština Srebrenik. Šezdesetih godina prošlog vijeka završio je Višu Upravnu školu u Sarajevu a Srebreniku je od Tokom sedamdesetih godina prošlog stoljeća Husein Lelić je u nekoliko uzastopnih mandata obavljao odgovornu dužnost  predsjednika Skupštine Opštine Srebrenik, kom prilikom je udario temelje i osmislio smjer budućeg ubrzanog razvoja grada Srebrenika i kompletne srebreničke općine u svim segmentima, čime je ostavio neizbrisiv trag u historiji Srebrenika a po isteku mandata otišao u Tuzlu za direktora RO “Salines” Tuzla gdje je i penzionisan.

Za vrijeme mandata u Srebreniku sagradio je Tvornicu namještaja “Bosna” – Srebrenik, Tekstilni kombinat “Interplet” i mnoge stambeno-poslovne objekte u Srebreniku.

Započeo i obezbijedio konstrukciju finansiranja Doma kulture u Srebreniku ne računajući 8 osnovnih škola na području opštine Srebrenik, iako je tadašnja vlast bila planirala samo jednu ili dvije osnovne škole. Otvorio i Srednju ekonomsku školu u Brčkom, zatim obezbijedio finansiranje i asfaltiranje sada već regionalnog puta Srebrenik-Gračanica.

Imao je dvoje djece a preminuo je u Tuzli 20.09 2013 godine.


Pogledaj i ovo

Danas 1. memorijalni turnir Denis Kaltić – Kalta

Danas je u Babunovićima počeo prvi memorijalni malonogometni turnir Denis Kaltić – Kalta. Turnir se …