Zdravstveni radnici u Tuzlanskom kantonu stupaju u generalni štrajk

Zdravstveni radnici u Tuzlanskom kantonu u ponedjeljak, 19. septembra, stupaju u generalni štrajk, potvrdio je za BHRT Zijad Lafitović, predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva Federacije BiH.

Generalni štrajk zdravstveni radnici započet će u svim javnim zdravstvenim ustanovama u Tuzlanskom kantonu.

Kako su ranije najavili, usluge će pružati hroničnim bolesnicima, pacijentima čiji je život ugrožen, a hladni program i sve ostale aktivnosti će biti obustavljene.

Latifović navodi da se Vlada ponovo oglušila na zahtjeve, iako su upućeni i u maju ove godine.

Podsjećamo, zdravstveni radnici su ove sedmice održavali polusatni štrajk upozorenja, tražeći povećanje satnice sa 2,51 KM na 3 KM, navodeći da imaju najniže plate u državi. Štrajk podržava i Samostalni sindikat doktora i stomatologa Tuzlanskog kantona.

The post Zdravstveni radnici u Tuzlanskom kantonu stupaju u generalni štrajk appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Također provjerite

Srebrenik.NET vijesti

Izložbom “Domovina u srcu” u Domu kulture u Srebreniku počelo obilježavanje Dana grada Srebrenika

Otvaranjem izložbe “Domovina u srcu” u Domu kulture u Srebreniku počelo je obilježavanje 21. juna – Dana grada Srebrenika. Izložba je postavljena od strane II rendžerskog pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. “Domovina u srcu” je dokumentarna izložba koja s bogatim sadržajem ilustrira razvoj i djelovanje oružanih snaga Bosne i Hercegovine od srednjeg vijeka do savremenog doba. Posjetioci će imati priliku u narednim danima pogledati izložbu te se dublje upoznati o važnost vojne historije BiH i njezinog uticaja na oblikovanje savremenog društva.

Sedlo - Abdulah Sidran

Sedlo – Abdulah Sidran

Tako je to u životu. Kad ne ide - ne ide. Kad ide - ide.