Zdravstveni radnici u TK odgodili štrajk za deset dana

Nezavisni sindikat zdravstva Tuzlanskog kantona i Sindikat doktora medicine i stomatologije TK, donijeli su jučer odluku o odlaganju najavljenog generalnog štrajka za deset dana. 

Nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona tokom vikenda pozvala Sud da zabrani najavljeni generalni štrak zdrvatsvenih radnika, sindikati su jučer donijeli odluku o odgađanju štrajka za deset dana. Lideri sindikata kažu da su štrajk odgodili u intesu pacijenata, a ne zbog straha od zabrane štrajka, za koji su, tvrde, ispunili sve zakonske preduslove.

Lideri sindikata zdravstvenih radnika pozivaju predstavnike Vlade Tuzlanskog kantona na televizijsko sučeljavanje stavova kako bi argumentima pokazali da nisu pod uticajem bilo čijih politika već isključivo u domenu sindikalne borbe. Ukoliko Vlada odbije poziv za nastavkom pregovora, lideri sindikata najavljuju da će stupiti u štrajk 29-og septembra. 

Zdravstveni radnici u Tuzlanskom kantonu traže povećanje satnice sa 2,5 KM na 3 KM naglašavajući kako su najslabije plaćeni među kolegama na području Federacije BiH.

BHRT

Objava Zdravstveni radnici u TK odgodili štrajk za deset dana pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Glas na izborima od 50 do 200 KM, zastrašivanja i prijetnje gubitkom posla

Nastavljena je praksa trgovine biračkim odborima. Zabilježeni su i brojni navodi o kupovini glasova Koalicija …

Stipendije od 1.000 i 1.500 KM: Vlada TK nagradila najbolje učenike i studente

Ugovore o dodjeli ukupno 99 stipendija nadarenim učenicima osnovnih škola i studentima sa područja Tuzlanskog …