Završeni radovi na sanaciji Gradske džamije u Srebreniku

Džematski odbor Centar Srebrenik uspješno je realizirao projekat temeljite sanacije Gradske džamije, jednog od najvećih i najljepših vjerskih objekata na području Medžlisa IZ Srebrenik. U sklopu ovog projekta,  na vanjske zidove koji su u proteklih 20-ak godina pretrpjeli znatna oštećenja, postavljena je nova fasada, a zamijenjeni su i dotrajali prozori na kompletnom objektu džamije.

Prema riječima mjesnog imama Emira ef. Brašnjića,  obavljena je i temeljita sanacija krova džamije koji je na pojedinim mjestima bio počeo prokišnjavati. Zamijenjene su i dotrajale pločice na ulazu u džamiju, a osim vanjskog uređenja, u sklopu ovog projekta Gradska džamija u Srebreniku dobila je i znatno kvalitetniju unutrašnju rasvjetu i ozvučenje te sistem videonadzora. Sredstva za postavljanje nove fasade i zamjenu dotrajalih prozora u iznosu od oko 20.000 maraka donirao je srebrenički privrednik Hazim Bašić, jedan od najvećih vakifa na području Medžlisa IZ Srebrenik, a radove na sanaciji dotrajalog krova besplatno je obavila firma “Wortman metal” Srebrenik. Savremeni sistem ozvučenja donirao je Hamzalija Husarić, zamjenu dotrajalih pločica finansirala je firma “Marković”, dok je sredstva za rasvjetu i sistem videonadzora donirao Adis Fazlić.

Zahvaljujući vrijednim džematlijama, urađena je i nova ograda i uređen veliki parking, a zasađivanjem većeg broja čempresa i ostalog ukrasnog drveća, znatno je uljepašno dvorište ove džamije. U kompletne radove na sanaciji džamije uloženo je preko 30.000 maraka, a pored navedenih donatora ovaj projekat pomogli su i brojni dobri ljudi iz Srebrenika i okoline.

Pogledaj i ovo

SREBRENIK: Formiranje trijažnog centra za pregled i smještaj lica

Odlukom Gradskog štaba Civilne zaštite Srebrenik počele pripreme za formiranje trijažnog centra za pregled i …