Završeni radovi na obnovi zgrade OŠ Tinja

U prostorijama OŠ Tinja upriličena je svečanost povodom završetka radova na obnovi školske zgrade koja je zahvaljujući kapitalnim ulaganjima Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u iznosu od oko 40 000 KM, kao i drugim vidovima finansiranja, dobila sasvim ljepši izgled,a oko 400 učenika i zaposlenici sada imaju i znatno bolje uvjete boravka u školi jer je napokon riješen problem zagrijavanja učionica i školskih prostorija.

Tim povodom OŠ Tinja posjetio je ministar obrazovanja i nauke u Vladi TK Elvis Baraković.

Pored rješavanja pitanja zagrijavanja prostorija i energetske efikasnosti, menadžment ove  osnovne škole, uz pomoć Ministarstva obrazovanja i nauke TK, Fondacije Tuzlanske zajednice, donacija i na druge načine, u proteklih nekoliko mjeseci realizovao je ili započeo još nekoliko projekata, a sve kako bi učenici imali što bolji ambijent za boravak i rad u školi i školskom dvorištu.

Današnju svečanost u prostorijama Osnovne škole Tinja svojim nastupima i prigodnim programom, uveličali su i najmlađi učenici ove obrazovne ustanove.

Objava Završeni radovi na obnovi zgrade OŠ Tinja pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]