Tvrđava Gradina Srebrenik

Zatečen u krađi

Službenici Policijske stanice Srebrenik uspješno su spriječili pokušaj provalne krađe u prostorije organa uprave Općine Srebrenik u ulici 211. oslobodilačke brigade u gradskom centru Srebrenika.

Radeći na otkrivanju počinilaca serije provalnih krađa izvršenih u posljednjih nekoliko dana, patrola policije zatekla je maloljetnog S. M. (17) iz Srebrenika kako podesnim predmetom pokušava razvaliti metalne zaštitne rešetke na ulaznim vratima zgrade općinskih organa uprave.

Maloljetni provalnik je uhapšen i priveden u prostorije Policijske stanice Srebrenik, gdje je u prisustvu roditelja priznao još tri krivična djela koja je izvršio u Srebreniku proteklih dana.

Kako saznajemo u MUP-u Tuzlanskog kantona, riječ o provalnoj krađi u prostorije sportske kladionice “Remi” u zanatskom centru u Srebreniku iz koje je ukrao 15 KM, zatim o provalnoj krađi u kuću Nurage Kešetovića u naselju Luka iz koje je ukrao pištolj, te o provali u fotografsku radnju “Amel” u centru Srebrenika odakle je odnio šest fotoaparata i oko 20 KM.

Tokom kriminalističke obrade S. M. je izjavio da je većinu ukradenih stvari sakrio u blizini željezničke stanice u Srebreniku, gdje su i pronađene. Pištolj je predao drugi maloljetnik.

Vase komentare mozete davati na FORUMU

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši