ZAŠTO NAM JE VODA SKUPA

Nakon godinu dana , dopisivanja i postavljanja pitanja o J.P. ” Vodovod i kanalizacija ” , došao sam do sledećih podataka.

Kada dobijete račun za vodu , stavke :

3. održavanje priključnog voda za dovod vode za piće ,

4. Naknada za podzemne i površinske vode

5. Naknada za zaštitu voda

morate znati da se ove stavke naplaćuju protuzakonito , i da ove stavke na računima nije nikad odobrilo općinsko vijeće. Postavlja se pitanje zašto su nam onda nametnuli te stavke na računu. Odgovor je sledeći , pošto se u J.P. ” Vodovod ” stalno primalo u radni odnos , naravno po rodbinskim , stranačkim i drugim vezama , ovo preduzeće je došlo u situaciju da nije moglo isplaćivati lične dohotke svim tim radnicima . Zbog toga su onda uveli ovaj namet kako bi mogli da isplaćuju plate i da unekolko budu likvidni. Znači , mi građani koji koristimo i plaćamo gradsku vodu , osim što plaćamo vodu mi plaćamo i plaće onim radnicima koji su vodovodu nepotrebni i koji su došli na radno mjesto uz pomoć rodbine , stranke i dr….

Eto zbog toga je voda u Srebreniku skuplja nego i u Sarajevu , Tuzli i drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

Složio bi se ja i sa ovom cijenom , ali je činjenica da pola opštine nema vodu, da cisterne i dalje voze vodu u sela koja su udaljena od samog centra samo 10 km, pa i bliže. Ali kada znam da je voda preskupa zato što je svaki novoizabrani načelnik uposlio svojih dvoje – troje rodjaka, familije , stranačkih podobnika , i ja sad to moram plaćat , e sa time se ne slažem.

Pitam se šta je i sa vodovodom u Podorašju u koji smo uložili preko 1.200.000,00 KM , a koji je totalno van funkcije ?

Evo sad govore i o napajanju MP Tinja i D. Potok iz gradskog vodovoda preko vodovoda koji je pušten prije par mjeseci za Ljenobud i Kuge. Sve bi to bilo da nismo napravili promašaj na vodovodu za Ljenobud . Stvarno je dosta ovih namjernih promašaja , a da niko nikad ne odgovara nizašta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogledaj i ovo

REGISTRACIJA AUTA U BOSNI i HERCEGOVINI

Nakon sto uplatite sve sto je potrebno da se auto registruje u BiH, sve te …

TRIBINE – GRADINA

Evo informacije o izgradnji tribina na stadionu u Srebreniku, koja je dostavljena za sledeću sjednicu …

Komentariši