Tvrđava Gradina Srebrenik

Za operativne zahvate Arnele Haščić nedostaje 250.000 KM

Arnela Haščić

Bišćanka Arnela Haščić (18) teško je oboljela od ehinokokne ciste na jetri, te je zbog zdravstvenih komplikacija hitno iz Tuzlanskog univerzitetskog centra izmještena u zagrebačku KB „Merkur“.

U tuzlanskom UKC Arnela je bila povremeno hospitalizirana od avgusta 2006. godine, kada joj je i dijagnosticirana ehinokokna cista na jetri, do juna ove godine kada je došlo do novih komplikacija i jakih bolova.

Inače, tokom januara i decembra 2009. godine Arnela je imala dva operativna zahvata na jetri, nakon čega je došlo do kompliciranja stanja na žučnim vodovima, a uz sve to, u postoperativnom tretmanu došlo je do nakupljanja tečnosti u plućima čime je Arneli dodatno ugrožen život. Za Arnelino liječenje potrebno je od 800.000 do milion kuna, do 250.000 KM, koliko iznosi predračun zagrebačke bolnice za njeno liječenje. Iz tog razloga njen otac Alija Haščić obratio se općinskim vlastima ali i medijima da solidarno i u skladu sa svojim mogućnostima pomognu njegovoj kćerki u prikupljanju sredstava za liječenje u Zagrebu.

Računi za pomoć

U SPARKASSE banci otvoreno je nekoliko tekućih računa za prikupljanje pomoći u našoj zemlji i inostranstvu, a u BH Telekomu narednih dana bit će u funkciji i humanitarni telefonski broj čijim pozivom donirate sredstva za liječenje Arnele Haščić. Svi dobri ljudi koji žele pomoći Arneli da nastavi liječenje u Zagrebu, novac mogu uplatiti na račun 199 0456 050 496 590 za BiH. Za Njemačku i Švicarsku: BA 391990456050496590, Haščić Alija, Bedem 20, 77 000 Bihać.

dnevniavaz.ba

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …

Komentariši