Srebrenik.NET / Zanimljivosti / NEOBJAVLJENE VIDEO SNIMKE DOKAZ DA JE MLADIC JOS U SRBIJI

NEOBJAVLJENE VIDEO SNIMKE DOKAZ DA JE MLADIC JOS U SRBIJI

Na nekoliko nepovezanih snimaka emitiranih u okviru FTV-ova političkog magazina 60 minuta vidi se prepoznatljiv lik Ratka Mladića na kućnim obiteljskim proslavama koje su se očito priređivale nakon rata, ali i to kako se provodi u beogradskim restoranima okružen velikim brojem ljudi. Na jednoj od snimaka zbilježen je i susret Mladića s haaškim optuženikom i negdašnjim načelnikom glavnog stožera vojske SR Jugoslavije Momčilom Perišićem koji mu je bio gost u stanu u beogradskom naselju Košutnjaku.
Amaterska kamera zabilježila je i Mladićeva poratna druženja s nekolicinom bivših generala vojske Republike Srpske, poput Manojla Milovanovića, Zdravka Tolimira i Milana Gvere. Druge snimke prikazuju pak haaškog optuženika kako sa suprugom opušteno pije kavu u nekom od vojnih objekata u Srbiji te kako se šeće zasnježenom stazom.
mladic
Mladića štite i vojna i politička struktura

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je u vrijeme kad su vjerojatno nastale neke od tih snimaka bio bosanskohercegovački veleposlanik u Beogradu, kazao je kako one samo potvrđuju ono što su i tada znali svi koje je to zanimalo.
“Mladić je sve vrijeme pod zaštitom vojske, najprije SRJ pa potom i Srbije”, ustvrdio je Komšić, objasnivši kako Mladić godinama uspješno bježi od pravde jer iza njega stoji vrlo zatvorena vojna i politička struktura, “puno čvršća od one koja je štitila Radovana Karadžića”.
Dušan Ignjatović, voditelj ureda srbijanske vlade za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY), odlučno je pak izjavio kako u ovom trenutku srbijanske vlasti ne znaju gdje je Mladić.

“Da znamo gdje je, bio bi uhićen kao i Karadžić”, kazao je Ignjatović.

Dodao je kako su snimke koje je prikazao FTV zapravo iz izvora Haaškog suda do kojega su dospjele jer mu ih je dostavila srbijanska policija.

Video  mozete pogledati OVDJE

Ostavi komentar