Srebrenik.NETwork

Nakon više od 20 godina Parni valjak u subotu nastupa u Tuzli

Tvrđava Gradina Srebrenik

Rahimovski Tuzlacima obećao muzičku bajku

Grupa “Parni valjak”, nakon više od 20 godina pauze, nastupit će u subotu u tuzlanskoj dvorani Mejdan, a tim koncertom završava se i turneja započeta prošle godine. Generalni sponzor koncerta je kompanija “M:tel”, u čijim je prostorijama u Tuzli jučer upriličena i pres-konferencija. Pjevač Aki Rahimovski Tuzlacima je obećao bajku i dobru zabavu na koncertu.

–  Nakon velike pauze u Tuzli s nestrpljenjem očekujemo ovaj koncert. Na naše koncerte uvijek dolaze i po četiri različite generacije. Naše pjesme ne poznaju dobnu granicu i to je ono što “Parni valjak” drži već 36 godina uspješno na muzičkoj sceni. Cijeli bend se veseli nastupu koji je posljednji na povratničkoj turneji započetoj prošle godine – kazao je Rahimovski, a novinarima se obratila i Aida Halilović, portparol “M:tela”.

Pres-konferenciji nisu prisustvovali ostali članovi grupe koji su zauzeti snimanjem novog albuma u Sloveniji.

Organizator koncerta je kompanija “Beral”. Cijena ulaznice je 15 KM, a kompanija “M:tel” uz svaku kupljenu ulaznicu poklanja FREND broj sa 2 KM na računu. Korisnici koji u naredna tri mjeseca budu dopunjavali račun s najmanje 10 KM od “M:tela” dobivaju dodatnih 10 KM.