Srebrenik.NETwork

Outlook (Express) Quote Fix – lijepo me quotaj!

Tvrđava Gradina Srebrenik

“OE Quote Fix” je pomocni program koji vam uredjuje nespretno rijeseno quotanje poruka u najrasprostranjenijem e-mail klijentu – Microsoftovom Outlook Expressu.
Naime, obicaj je prilikom odgovaranja na poruku u vrhu ostaviti na ciju se poruku odgovara i citiran dio originalne poruke na koju se odgovara (dok se suvisni citati obrisu), zatim slijedi Vasa poruka te na kraju Vas potpis.

Outlook (Express) Quote Fix

Sta se desava ako koristite Outlook Express?

Jednostavno vam automatski nije moguce postaviti potpis na kraj neke odgovarane poruke tako da se dobije potpis na vrhu, citirana poruka ispod potpisa i po inerciji slijedi pisanje odgovora na vrhu. Rezultat je prvo odgovor, pa onda citirana poruka sto nema nikakvog smisla jer je odgovor ionako pisan iz pocetka, “od nule”. Kad primatelj primi takav mail od nas i odgovara na njega, ponovno ce odgovarati na vrhu, a ispod ce ostati i dvije citirane poruke (njegova i vasa). Nakon nekoliko medjusobnih prepiski sam odgovor ce biti bitno manji od nepotrebnih citiranih mailova koje niko nece brisati. Problem je rjesiv rucno (kopiranjem potpisa na kraj poruke) ali tada dolazi i do drugog problema: i Outlook Express i Outlook imaju problema s citiranjem (quotanjem) poruke, pa ukoliko se neki red citira nekoliko puta isti ce se prelomiti u dva dijela – dobit cete zbrku.

Sve je ovo zaista lako rijesiti instalirate li pomocni programcic “OE-QuoteFix”.

Quote Fix ima i opciju, primjerice ukoliko kliknete na neki mail, bojenja svake razine quotanja drugom bojom, a potpis i linkove posebnom bojom. Ukoliko kliknete na Reply i tekst u poruci koju pisete ce biti obojen! Navedeno bojanje nema veze sa HTML nacinom pisanja poruka i iako je tekst u prozoru obojen, to je samo njegova vizualna prezentacija – mail ce otici kao plain text, sto i zelimo. Sjajno zar ne?

Bojanje teksta je ipak vise-manje kozmeticki dodatak, a prava stvar je popravljanje pogresaka koje rezultiraju zbrkom koju smo opisali. OE-QuoteFix ne modifikuje nikakve sistemske ili Outlook Express fajlove. Ako vam se ne dopadne uvijek ga mozete deinstalirati, mada sumnjamo da cete to htjeti… 😉

E sad se pitate da li je besplatan? Pa naravno da je besplatan!

i n f o b o x
Namjena: Pomocni program za Outlook i Outlook Express
Platforma: Win 9x, Me, NT, 2000, XP
Velicina: 408 KB
Status: Freeware
Download: home.in.tum.de/~jain/software/oe-quotefix/downloads.php
Informacije: flash.to/oblivion