Srebrenik.NET / Zanimljivosti / Funny Zone / Novi način veze: Upoznali se na Facebooku, vjerili na YouTubu

Novi način veze: Upoznali se na Facebooku, vjerili na YouTubu

Dva tinejdžera, dva kompjutera, dvije kamere i razdvojenost od 3.000 kilometara: jedna sasvim normalna romansa u 21. vijeku. Taša, 18 godina, iz Kalifornije i Dag 17 godina iz Ilinoisa, upoznali su se na internet stranici za koju je Taša čula od svojih prijatelja iz škole.

Riječ je o novoj stranici na kojoj je moguće razgovarati uz uključenu kameru sa nepoznatim osobama. Taša nije morala da navede ni svoje ime ni prebivalište. Znala je od ranije kako funkcioniše četovanje na netu, ali ovo je bilo drugačije. Mogla je da gleda svog sagovornika, a ko joj se ne svidi samo klikne na “sljedećeg“ i odmah dobije novog partnera za razgovor.

Dnevno se milion i po osoba uključi na taj čet, piše Deutsche Welle.

Dag joj se baš dopao. Slatko se smješkao, plavi kačket je stavio naopako na glavu. iza njega je na polici vidjela automobilčiće: “Pa dobro, niko nije savršen”.

Dagu su se svidjele Tašine lokne, oči, osmijeh… i bilo mu je super da poznaje nekoga iz Kalifornije. A onda su počeli da razgovaraju: o nogama Dagovog prijatelja, o raznim ludacima na tom četu i kako su napokon upoznali nekog ko je normalan.

Pričali su više od sat vremena. Onda je Taša morala da sprema špagete za svoje roditelje. “Kako ću opet da te nađem“, pitao je Dag. “Nađi me na mreži, zovem se “Netpaj”, odgovorila je Taša i otišla.

Dag ju je “guglovao” i našao njen YouTube kanal na kojem postavlja svoje kratke filmove iz svakodnevice. Mogao je da joj pošalje privatnu poruku koju bi samo ona mogla da pročita, ali on to nije učinio. Umjesto toga on je napravio kratki snimak i postavio ga je također na YouTube. Čitav svijet je tada znao da mu ona nedostaje jer je svom filmu dao naziv “Nedostaješ mi normalna čet-rulet djevojko”.

Kada se sljedeći put ulogovala, Taša je vidjela film. Snimila je odgovor: “Re: Nedostaješ mi normalna čet-rulet djevojko, izvinjava se zbog svoje kose koja je znojava zbog treninga, jer je film snimila čim je došla kući i više puta kaže kako joj i on nedostaje“.

Nastavili su da jedno drugom šalju srca, smajlije i poljupce, ali sve dok ostanu onlajn njihove usne se nikada neće dodirnuti. Ono što Taša i Dag doživljavaju je novi vid veze.

Hiljade ljudi posmatralo je njihove video-poruke i razvoj tog odnosa. To bi se moglo nazvati egzibicionizmom, mada oni smatraju da samo dozvoljavaju svijetu da učestvuju u njihovoj sreći.

Taša je Dagu dala svoj broj telefona i pričali su, ali to je bio drugačiji osjećaj od onog kada gledaju filmove. Manje uzbudljivo. Zanimljivije je kada prijatelji posmatraju, nepoznati pričaju, i kada su poneki posmatrači čak malo zavidni. Taša i Dag su riješili da komuniciraju putem snimljenih filmova.

Tašine drugarice su vidjele Dagov video i izjavile da su automobilčići na polici potpuno bez veze. Dagovi prijatelji su vidjeli njen video i rekli da je baš slatka i da on treba uskoro da ode da je posjeti.

Dag bi volio da dođe u Kaliforniju. Volio bi da zna kako njene lokne mirišu i voleo bi da je zagrli. “Sve te staromodne stvari”, kaže Dag. Međutim, Taša odgovara: “Nisam sigurna da li mi je tako nešto potrebno”.

Izvor: 24sata.info

Ostavi komentar