Srebrenik.NET / Zanimljivosti / Funny Zone / Kako pogledati utakmicu na poslu bez rizika?

Kako pogledati utakmicu na poslu bez rizika?

Ovih dana Svjetsko nogometno prvenstvo sve više ljudi gleda na poslu, riskirajući da , u najgorem slučaju, dobe otkaz. Kako da najsigurnije pogledate najdraže vam utakmice a da vas šef ne uhvati?

Prije svega, utakmica vjerojatno počinje u 13:30 sati, i to je za većinu poslodavaca (ali i za zaposlene) veliki problem. Što učiniti? Prijedlozi su razni, da radnici neprimjetno donesu TV u kancelarije ili radne pogone, da se utakmica gleda preko interneta ili da se uzme godišnji odmor. Predlaže se  čak i da se zaposleni ujutro, na dan utakmice jave šefu i slažu da su bolesni. U nezgodnoj su situaciji i pretpostavljeni koji sami ne znaju što je najbolje rješenje i radnici koji bi najradije ostali kod kuće pred tv-om.

Većina njemačkih poslodavaca nema ništa protiv gledanja utakmica u kancelarijama. U jednoj velikoj tesarskoj firmi u Hamburgu, šef je svim zaposlenima (njih 70-tak) rekao da na dan utakmice između Njemačke i Srbije ne dolaze na posao. Njegov primjer bi mogli slijediti mnogi i svi bi bili zadovoljni.

Ostavi komentar