Srebrenik.NET / Zanimljivosti / Đulejmena po drugi put “posjetili” vanzemaljci?!

Đulejmena po drugi put “posjetili” vanzemaljci?!

Djulejman i vanzemaljci

Prošle godine Đulejmanu Subašiću vanzemaljci poručili da će doći po svoju kuglu

U gračaničkom naselju Stublo jučer prije jutarnje kiše, tačno u osam sati, nešto je jako bljesnulo, nakon čega su u njivi ostali vidljivi tragovi. Ostao je pravilan krug uvaljane trave. Ovu neobičnu pojavu svojim očima je iz blizine, s pedesetak metara, posmatrao Đulejmen Subašić, poznati gračanički radioamater i numizmatičar, sada penzioner.

Pozvao je komšije da vide šta se desilo, ali niko valjanog odgovora nije imao. Stariji su tvrdili da se u to ne treba petljati, jer je to Božije davanje, dok su mlađi dolazili, zagledali se u krug i odlazili bez komentara.

– Ovo vanzemaljci dolaze po kuglu koju sam našao na jednom mjestu, koja je mala i potpuno neobična. Bijele je boje sa zelenim zrcalima. Ovakvih kugli ima jedino u Sjevernoj Karolini, u koju često slijeću vanzemaljci. Oni su kod mene bili i prošle godine, vidio sam ih dok sam se spremao na počinak, petnaestak sekundi su mi mimikom pokazivali da im vratim kuglu. Bili su mali, zdepasti, velikih očiju i ušiju. Odlejteli su brzinom munje u nepoznatom pravcu.

Ovo jutros (jučer, op. a.) samo je potvrda da vanzemaljci dolijeću na Zemlju. Sve se odigralo munjevitom brzinom, vidio sam plavi bljesak i dok sam potrčao da vidim ovu pojavu, više ih nije bilo. Ostao je trag, krug pravilnog oblika. Zasmetala mi je kuća i olistalo drveće da ih vidim i svojim očima se uvjerim da su bili oni – vanzemaljci – priča Đulejmen Subašić.

O ovome se jučer u Gračanici pričalo na svakom mjestu. Jedni su vjerovali da tu nešto ima, drugi su odmahivali glavom.

One comment

  1. ovo sam čitao danas u avazu. zanimljivo da su ga još i prije posjećivali.

Ostavi komentar