Srebrenik.NETwork

Direktor Gradine prijetio da će se ubiti ako utakmica ne počne

Tvrđava Gradina Srebrenik

Derbi susret Prve lige FBiH odigran u Srebreniku između Gradine i Krajine, koji je završen uvjerljivim trijumfom domaćeg sastava sa 3:0 (Turbić, Džananović i Malik Smajlović), zamalo je mogao biti okončan sa 0:3 i to za „zelenim stolom”, piše u novom broju Avazovog “Sporta”.

Naime, pred sami početak susreta na meču nije bio dovoljan broj policije, a kontrolor susreta Izet Imamović rekao je da meč neće početi dok se ne pojavi dovoljan broj policajaca.

Tada je nastala prava panika. Direktor Gradine Ibro Ibrić izašao je na ulicu i zaustavio saobraćaj, tražeći prevoz do Policijske stanice. Ibrić je policiji pokušavao objasniti da bi Gradina mogla izgubiti bodove, zaprijetivši samoubistvom ako dođe do toga! Međutim, u policiji su se pozivali na novi Zakon o javnom okupljanju i nisi htjeli da se pojave.

Intervenisao je i općinski načelnik, nakon čega je konačno stigla policija i meč je počeo sa nekoliko minuta zakašnjenja. To je dodatno motivisalo domaće fudbalere koji su odigrali najbolji meč ove sezone, pregazivši glavnog konkurenta za naslov sa 3:0.