Srebrenik.NET / Zanimljivosti / Audiokazete se vraćaju u modu

Audiokazete se vraćaju u modu

Premotajte natrag u prošlost jer su muzičke kuće zbog velike potražnje starije populacije odlučile ponovno izdavati vašu omiljenu glazbu na audiokazetama.

Prije samo dvije godine je skoro u potpunosti prestalo izdavanje muzike na audiokasetama, no izgleda da je tržišni vjetar zapuhao u drugom smjeru.
Šefovi u Island Recordsusu se ugodno iznenadili kada su prodali 4000 kopija albuma Words For You izdanih prošli mjesec na već lagano zaboravljenim audiokasetama.
Words For You je prodan u više od 200,000 primjeraka, a od toga je samo 768 puta downloadan, tako da se audio kazete polagano vraćaju u tržišnu trku.
Ian Brown, zaposlenik Island Recordsa, kaže da je tvrtka pronašla nišu na tržištu nakon što je Amazon zaprimio nekoliko stotina zahtjeva da se album izda na kaseti.
“Mnoge naše mušterije imaju preko 85 godina i teško im je prijeći na novu tehnologiju CD-a, a kamoli na Mp3-eve, pa smo pokušali s 4000 kopija audio kazeta. Prodale su se u nekoliko tjedana.” izjavio je Ian Brown.
“Ono što je je uzbudljivo što nitko zapravo ne zna veličinu tržišta jer se ne zna kolika je potražnja za ovakvim tipom proizvoda.”
Njegova kompanija je naručila još 3000 kopija koje će se prodavati online, dok će s plasiranjem kazeta u dućane još pričekati.
Veliki broj nostalgičara i starijih ljudi se želi vratiti u vremena kada su si mogli snimiti svoje mix vrpce, tako da je krajnji čas da pronađete svoj stari walkman koji skuplja prašinu na tavanu.

Ostavi komentar