Zamjenik direktora CIA-e Vaughn Bishop stigao u Sarajevo

Bishop će se danas ili sutra sastati s direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmanom Mehmedagićem, a najvjerovatnije će razgovarati i s drugim rukovodećim čelnicima policijskih službi u našoj zemlji.

Još od jutarnjih sati na ulicama Sarajeva prisutan je veliki broj policijskih službenika koji su u više navrata zaustavljali saobraćaj kako bi se koloni vozila u kojoj se nalazi Bishop omogućio siguran prolaz.

Ovo je druga značajna posjeta visokog zvaničnika CIA-e Bosni i Hercegovini. Bivši direktor CIA-e John O. Brennan posjetio je glavni grad naše zemlje 2016. godine kada se sastao s Mehmedagićem.

Opće je poznato da CIA i OSA imaju odličnu saradnju u sklopu sigurnosno-obavještajnih aktivnosti koje provode, odnosno da na globalnom planu sarađuju kao partnerske agencije.

Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH odlično sarađuje i sa Saveznim istražnim uredom (FBI), a američke službe su u više navrata pohvalile rad OSA-e s Mehmedagićem na čelu.

The post Zamjenik direktora CIA-e Vaughn Bishop stigao u Sarajevo appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Njemačka i Francuska napustile pregovore o reformi WHO-a, nezadovoljne stavom Donalda Trampa

Njemačka i Francuska napustile su pregovore o reformi Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) frustrirane pokušajima SAD-a …