WHO traži od Kine stvarne podatke o broju zaraženih koronavirusom

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) traži od Kine da dostavlja precizne i stvarne podatke u realnom vremenskom okviru o epidemiološkom stanju u zemlji, s obzirom na nagli porast zaraženih koronavirusom i oboljelih od covida-19.

Predstavnici WHO-a sastali su se u petak s predstavnicima kineske Nacionalne zdravstvene komisije i Nacionalne administracije za kontrolu i prevenciju bolesti od kojih su zatražili “dodatne informacije o situaciji i ponudili ekspertizu uz daljnju podršku”.

“WHO je istaknuo važnost nadgledanja i pravovremenog objavljivanja podataka kako bi se pomoglo Kini i globalnoj zajednici u oblikovanju točne procjene rizika i donošenju efikasnih odgovora”, priopćili su iz organizacije sa sjedištem u Ženevi. HINA

Objava WHO traži od Kine stvarne podatke o broju zaraženih koronavirusom pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Također provjerite

Vijece odluke

Budžet Grada Srebrenika za 2024. godinu – detaljno

Budžet Grada Srebrenika za 2024. godinu odražava ambiciozan plan za unapređenje infrastrukture, javnih usluga i kvaliteta života građana. Ovaj budžet, usvojen od strane Gradskog vijeća, predstavlja osnovni finansijski okvir za sve planirane aktivnosti i projekte koji će biti realizirani tokom godine.

Srebrenik news panorama

Budžet Grada Srebrenika za 2024. godinu

Budžet Grada Srebrenika za 2024. godinu Budžet Grada Srebrenika za 2024. godinu planira prihode i …