Vrijeme u naredne dvije sedmice

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od naredne dvije sedmice, odnosno do 6. juna.

“Sedmica ispred nas bit će bogata meteorološkim elementima. Prije podne preovladavat će uglavnom umjereno oblačno i sunčano. U drugom dijelu dana u većem dijelu zemlje izvjesna je kiša, uglavnom u obliku lokalnih pljuskova, koju može pratiti i grmljavina, i to naručito u centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje”, navodi se u analizi.

Na jugu se očekuje suho vrijeme, uz više sunčanih intervala. Puhat će slab do umjeren vjetar južnog smjera, koji će uvjetovati nadprosječne temperature zraka.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 14 do 20 celzija u Bosni, na jugu zemlje do 22. Najviše dnevne temperature između 26 i 32, mjestimično na jugu i krajnjem sjeveru do 34 stepena.

Nestabilno vrijeme sa kišom i kraćim pljuskovima očekuju se i početkom narednog mjeseca. Na jugu zemlje uslovi za pojavu kiše bit će slabi, tako da će ona prema raspoloživim podacima izostati.

“Temperature zraka u laganom padu. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 10 i 15 stepeni u Bosni, do 17 u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 22 i 27 stepena u Bosni, do 30 u Hercegovini”, zaključuje se.

Objava Vrijeme u naredne dvije sedmice pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Više novca za Fond solidarnosti smanjilo bi liste čekanja

Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacija Bosne i Hercegovine upozorava da je potrebno izdvajati što …

Njemačka priprema planove ukoliko dođe do nestašice gasa

Njemačke zalihe ruskog plina trenutno su jako male te zbog toga ova država već počinje …