Tvrđava Gradina Srebrenik

Vozač “golfa” u životnoj opasnosti

Na magistralnom putu Tuzla-Orašje u Dubokom Potoku kod Srebrenika jučer oko 14 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđeno pet osobe, od kojih dvije teže.

U sudaru su učestvovali automobil “opel vektra”, slovenskih registarskih oznaka LJ-60-8VF, za čijim je upravljačem bio Fejzo Mujanović (46) iz Snagova kod Zvornika, zatim “golf 2” (708-M-376) kojim je upravljao Omer Omerović (47) iz Caga kod Srebrenika, te “fijat marea” (374-M-966) koji je vozio Edo Halilković (23) iz Tuzle.

Prema izjavama očevidaca, do nezgode je došlo kada je vozač “opel vektre”, krećući se u pravcu Orašja, prešao na lijevu stranu i direktno se sudario s “golfom” koji je naišao iz suprotnog smjera, a nakon toga je u “golfa” udario i “fijat” koji je bio iza njega.

Od siline udara “opel vektra” i “fijat marea” su se okrenuli na cesti, dok je potpuno smrskani “golf” sletio niz nasip visok nekoliko metara i završio u kanalu pored puta.

U ovoj nesreći najlošije je prošao vozač “golfa” koji je zadobio teške i po život opasne povrede, a teško je povrijeđen i vozač “opel vektre”, dok se o povredama suvozača iz “opela” Hajrudina Hodžića (46), te suvozača iz “golfa” Enisa Omerovića (34) i jednogodišnjeg M. H., koji se nalazio u “fijatu”, ljekari UKC-a Tuzla u prvi mah nisu izjasnili.

Nakon ukazane prve pomoći u hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, povrijeđene osobe prevezene su na UKC Tuzla. Na svim vozilima pričinjena je velika materijalna šteta, a uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši