Vodeće kompanije iz drvne industrije partneri Sarajevo Business Foruma

Vodeće kompanije iz domena drvne industrije i proizvodnje namještaja iz Bosne i Hercegovine prepoznale su Sarajevo Business Forum (SBF) kao dobru platformu za promoviranje potencijala BiH kao atraktivne “nearshoring” destinacije za kompanije iz Evropske Unije. Zaključak je ovo sastanka koji su rukovodeći ljudi Bosna Bank International (BBI) održali sa najznačajnijim domaćim privrednicima iz oblasti drvne industrije i proizvodnje namještaja.

“BBI banka zajedno s domaćim privrednicima prepoznaje “nearshoring” kao pristup koji u narednih pet godina može pozitivno promijeniti ekonomsku situaciju u BiH. Poduzetni ljudi, educirana radna snaga, prirodni resursi, pristup finansijama, kao i geografska blizina velikim tržištima čine našu državu dovoljno atraktivnom da bude pouzdan partner ekonomski razvijenijim zemljama iz Evrope, koje bi trebale razmotriti mogućnost realociranja svojih proizvodnih pogona iz drugih zemalja u BiH. Kompanije iz Evropske Unije, prenošenjem proizvodnje u BiH, pored prethodno navedenih benefita, mogu rizik ponovnog poremećaja u lancima snabdijevanja svesti na minimum”, izjavio je nakon sastanka Nedzad Gusic, član Uprave BBI banke za korporativno bankarstvo i investicije.

Smjernice za 11. Sarajevo Business Forum (SBF) 2022, koji će se održati u maju naredne godine iznijeli su: Kemal Čolak iz kompanije Promo Montažne kuće iz Donjeg Vakufa, Zlatan Uzunović iz Interior by Prevent iz Visokog, Damir Muhić i Mirza Hurem iz MS & WOOD” iz Fojnice, Edin Čaušević iz “Luxor XL” iz Sarajeva, Suad Ećo iz “Ećo Company Inside namještaj iz Sarajeva, Ernad Smajić iz MALAK JANJ iz Donjeg Vakufa, Adnan Smailbegović iz Woodteam iz Visokog, Emir Pajić iz EiM – Bhpal” iz Travnika, Taib Ibreljić iz kompanije Tamex d.o.o. iz Busovače i Nurdin Peštalić iz Solidwood by Namještaj iz Gradačca.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …