Vlada TK: Za kapitalne projekte u školama više od 300.000 KM

Foto: Ilustracija

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je ukupno 316.410 KM za realizaciju kapitalnih projekata u školskim objektima na području ovog kantona.

Za rekonstrukciju mokrih čvorova i sanacije dijela centralnog grijanja u JU Gimnazija „Meša Selimović“ Tuzla, odobreno je 157.610 KM.

Također, za rekonstrukciju podova, centralnog grijanja i mokrih čvorova JU OŠ „Bašigovci“ Živinice je odobreno 95.000,00 KM.

Za rekonstrukciju elektroinstalacija i podova nakon prokišnjavanja JU MSŠ „Kalesija“ je odobreno 19.000,00 KM, a za opremanje, odnosno nabavku namještaja i opreme u radionici praktične nastave u JU MSŠ Teočak Vlada je danas odobrila 19.500 KM.

Za nabavku peći na pelet sa pumpom u područnoj školi Lukavica Rijeka JU OŠ „Klokotnica“ Vlada je odobrila 12.000 KM, a na ime rekonstrukcije grijanja JU OŠ „Soko“ Gračanica je odobreno 7.000 KM.

Javnoj ustanovi MSŠ „Srebrenik“ Vlada je za nabavku razglasa odobrila 5.000 KM, dok je JU OŠ „Živinice Gornje“ Živinice Vlada odobrila 1.300 KM na ime rekonstrukcije krova na kotlovnici.

Objava Vlada TK: Za kapitalne projekte u školama više od 300.000 KM pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice i magistralnih puteva Tuzla-Orašje i Tuzla –Doboj najkraćim putem preko Seone i Rašljeve

Iz dva grada Srebrenika i Gračanice, grupa građana iz nekoliko mjesnih zajednica ( Seona, Rašljeva, Dedići, Duboki Potok, Miričina, Orahovica ) sa predvodnicima Adnanom Muslimovićem, Adijom Mehinovićem, Muhamedom Nurkanovićem i Samirom Mujkanovićem pokreću akciju i prikupljaju u narednih deset dana sredstva za dovršetak i asfaltiranje preostalih 600 metara nesfaltiranog dijela puta koji povelazi Seonu i Rašljevu te magistralne puteve Orašje -Tuzla i Tuzla- Doboj najkraćim putem.

Saopćenje za javnost Inicijative Moja adresa Srebrenica

Saopćenjem za javnost oglasila se Inicijativa Moja adresa Srebrenica, a u kome se navodi: Ovih …