Srebrenik.NETwork

Završena 4. sezona showa ZMBT!


Fast Tube by Casper
Večeras je u olipmijskoj dvorani Zetra  završena i četvrta sezona showa “Zvijezda možeš biti ti”.
Dvorana je bila ispunjena do zadnjeg mjesta (25.000) gdje je bilo oko 500 Mirzinih navijača među kojima je bilo i onih koji su čak posegli iz SAD-a kako bi podržali našeg Mirzu u finalu.

Iz Srebrenika su u organizaciji Asocijacije mladih SDA krenula 2 autobusa sa oko 200 navijača opremljenih transprentima,posterima,i svojim glasovima, kako bi podržali Mirzu i pomogli mu da pobijedi.

Večerašnji finalisti bili su : Šaćir Ameti, Adan Mulahasanović, Ilijas Gadžo, Mirza Selimović, Sara Jelaš,Momir Bogdanović,Edin Džigalo,Enes Merdović,Emina Tufo,Anel Čorda i Anida Idrizović.

Show je počeo u 20 sati, nastupom Selme Bajrami i Fikreta Hodžića koji je  jedan od voditelja.
Ovog puta organizatori su pripremili dosta iznenađenja, tako da su svi takmičari izvodili po jednu pjesmu sami, dok su drugu izvodili u duetu, nakon čega su gosti pjevači otpjevali nekoliko svojih hitova.

Gosti na večerašnjem koncertu su bili: Jelena Rozga, Aco Pejović, Haris Džinović , Adnan Jakupović, Mirza Šoljanin, Adnan Nezirov, Jelena Solakov,Hanka Paldum,Colonia, Enes Begović.

Svi takmičari su bili izuzetno pripremljeni,tako da se nije ni sumnjalo u kvalitetu njihovih nastupa.

Nakon nastupa Selme i Fikreta, počeli su  se takmičari  jedan po jedan smjenjivati na sceni, a svi nastupi su bili bolji od boljeg, dok su  navijači  neprestano navijali.

Nakon 4 sata, došao je i taj trenutak kada je trebalo odlučiti ko je pobjednik. Glasanje je završilo i dok su se glasovi sabirali na scenu je stupio Elvir Laković Laka koji je zabavio sve pristune izvedbom hita “Brko”.

Kada su glasovi sabrani,odabrana su tri takmičara koja su imala najveći broj glasova, a to su : Emina Tufo,Mirza Selimović (oko 90 000 glasova) , i Edin Džigalo.
Najveće ocjene od žirija su dobili: Enes Merdović,Anida Idrizović.

Pobjednika je proglasio direktor Hayat produkcije, a to je bila Anida Idrizović koja je izvela pjesmu “Uđi slobodno” od Lepe Brene, dok je naš sugrađanin Mirza zauzeo drugo mjesto izvedbom pjesme “Sinoć nisi bila tu” od Zdravka Čolića.

Nakon proglašenja pobjednika navijači su bili vidno razočarani, ali ipak Zetrom je i dalje horilo “Mirza,Mirza”!

U svom jadu i čemeru postoje i svijetle tačke , jer ljudi koji znaju šta je kvalitet će uzeti Mirzu pod svoje. Možda je u svemu ovome dobro što je Mirza drugi jer se otvaraju novi vidici , kao prvi bi se vezao ugovorom za Hayat  i radio za njih.

Kako je sve to izgledalo možete pogledati u galeriji ispod.