Završena 4. sezona showa ZMBT!


Fast Tube by Casper
Večeras je u olipmijskoj dvorani Zetra  završena i četvrta sezona showa “Zvijezda možeš biti ti”.
Dvorana je bila ispunjena do zadnjeg mjesta (25.000) gdje je bilo oko 500 Mirzinih navijača među kojima je bilo i onih koji su čak posegli iz SAD-a kako bi podržali našeg Mirzu u finalu.

Iz Srebrenika su u organizaciji Asocijacije mladih SDA krenula 2 autobusa sa oko 200 navijača opremljenih transprentima,posterima,i svojim glasovima, kako bi podržali Mirzu i pomogli mu da pobijedi.

Večerašnji finalisti bili su : Šaćir Ameti, Adan Mulahasanović, Ilijas Gadžo, Mirza Selimović, Sara Jelaš,Momir Bogdanović,Edin Džigalo,Enes Merdović,Emina Tufo,Anel Čorda i Anida Idrizović.

Show je počeo u 20 sati, nastupom Selme Bajrami i Fikreta Hodžića koji je  jedan od voditelja.
Ovog puta organizatori su pripremili dosta iznenađenja, tako da su svi takmičari izvodili po jednu pjesmu sami, dok su drugu izvodili u duetu, nakon čega su gosti pjevači otpjevali nekoliko svojih hitova.

Gosti na večerašnjem koncertu su bili: Jelena Rozga, Aco Pejović, Haris Džinović , Adnan Jakupović, Mirza Šoljanin, Adnan Nezirov, Jelena Solakov,Hanka Paldum,Colonia, Enes Begović.

Svi takmičari su bili izuzetno pripremljeni,tako da se nije ni sumnjalo u kvalitetu njihovih nastupa.

Nakon nastupa Selme i Fikreta, počeli su  se takmičari  jedan po jedan smjenjivati na sceni, a svi nastupi su bili bolji od boljeg, dok su  navijači  neprestano navijali.

Nakon 4 sata, došao je i taj trenutak kada je trebalo odlučiti ko je pobjednik. Glasanje je završilo i dok su se glasovi sabirali na scenu je stupio Elvir Laković Laka koji je zabavio sve pristune izvedbom hita “Brko”.

Kada su glasovi sabrani,odabrana su tri takmičara koja su imala najveći broj glasova, a to su : Emina Tufo,Mirza Selimović (oko 90 000 glasova) , i Edin Džigalo.
Najveće ocjene od žirija su dobili: Enes Merdović,Anida Idrizović.

Pobjednika je proglasio direktor Hayat produkcije, a to je bila Anida Idrizović koja je izvela pjesmu “Uđi slobodno” od Lepe Brene, dok je naš sugrađanin Mirza zauzeo drugo mjesto izvedbom pjesme “Sinoć nisi bila tu” od Zdravka Čolića.

Nakon proglašenja pobjednika navijači su bili vidno razočarani, ali ipak Zetrom je i dalje horilo “Mirza,Mirza”!

U svom jadu i čemeru postoje i svijetle tačke , jer ljudi koji znaju šta je kvalitet će uzeti Mirzu pod svoje. Možda je u svemu ovome dobro što je Mirza drugi jer se otvaraju novi vidici , kao prvi bi se vezao ugovorom za Hayat  i radio za njih.

Kako je sve to izgledalo možete pogledati u galeriji ispod.

 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

3 0 komentara

  1. mirce.ib

    Ima li smisla ikada više gledati ovu zabavu i glasati za bilo koga?
    Evo zašto – brojevi sve govore:
    Pobjednica Anida Idrizović je imala 24.391 glas na televotingu, za šta je dobila 7 bodova. Televoting Mirze Selimovića iznosio je 60.860 KM, za šta je Mirza dobio 11 bodova.
    Na osnovu ovoga lako je izračunati:
    1.Za jedan bod po osnovu televotinga Anidi je trebalo 3.484,43 poziva po televotingu, dok je Mirzi trebalo 5.532,73 poziva ili 58,78% više nego Anidi.
    2.Jedan bod po televotingu navijači Mirze Seliovića su platili 3.236 KM, dok je Anidine navijače jedan bod koštao 2.038 KM (računato kao da su svi pozivi iz BiH).
    3.Ako bi Anidi računali da je za 1 glas po televotingu trebala prikupiti 5.532,73 poziva, koliko je trebalo Mirzi, ona bi osvojila po televotingu samo 4,4 bodova.
    4.Ako bi Mirzi računali da za jedan bod po televotingu treba 3.484,43 bodova, koliko je nosio 1 Anidin bod, Mirza bi po televotingu morao imati 17,46 bodova.
    Podsjetimo se da je Anida pobijedila Mirzu za pola boda!
    Ovdje treba istaći da je signifikantna i matematika Edina Džigala. Njegova publika je nazvala ukupno 42.763 puta, a Edin je dobio 10 glasova po televotingu. To znači da je Edinu trebalo 4.276,30 poziva za jedan bod po televotingu. Iako je Edin nešto manje oštećen nego Mirza, imao bi 12,27 bodova po televotingu, te bi i on bio bolji od Anide.
    Ako ovo sve prevedemo u novac stvari izgledaju ovako:
    1.Ako bi glasovi Mirze Selimovića vrijedili kao glasovi Anide Idrizović, to znači da bi njemu za 11 bodova trebalo 38.328,71 poziva. Po ovoj matematici Mirza je pokraden za ukupno 22.531,29 poziva. Prostom računicom dobit ćemo da su Mirzini sljedbenici pokradeni za 13.180,80 KM.
    2.Ako bi pozivi televotinga za Edina Džigala vrijedili kao oni za Anidu Idrizović, to znači da bi njemu za osvojenih 10 bodova trebalo ukupno 34.8443,28 poziva. Edin je imao 42.763 poziva, te je po ovom osnovu njemu „zakinuto“ 7918 poziva, što prevedeno u KM iznosi ukupno 4.672 KM.
    Ovo nisu jedine nelogičnosti Hayatove ZMBT matematike….
    Ne sporeći pravo žiriju da subjektivno ocjenjuje sve učesnike čudno je kako se njihovim bodovima sve uklopilo, tako da „najjeftiniji televoting“ pobjegne najskupljem samo za pola boda.
    Ovo sam našo na Facebook i treba da svi vide i znaju da smo prevareni svi koji smo bili za našeg Mirzu

  2. Tako je, on je bio i ostat ce nasa najsvjetlija i najbolja ZVIJEZDA vodilja u Moralnom, Naucnom, i posebno mucickom Svijetu. A da je bilo nepravde-bilo je i to previse. Jer ,kako objasniti bodove za televoting glasanje??? Kako objasniti da neko sa 20 000 glasova ima 5 dodova, a Mirza za (kako oni pisu a i to lazu sigurno) svojih 60 860 samo tih 11 bodova umjesto 15,215. MIRZA SRETNI JER TI SI SAVRSENSTVO BEZ MANE I TRAJAT CES, AKO NE KAO COLA, A ONO BAR MALO DUZE I BOLJE.

  3. Mirza je bio sjajan, i nema mjesta razocarenju. On je vec zvijezda, a pjevajuci Coline pjesme biti drugi je zapravo pobjeda. Moje iskrene cestitke Mirzi, njegovim ponosnim roditeljima i svima koji su doprinijeli njegovom uspjehu.

Komentariši