Tvrđava Gradina Srebrenik

Zastava Bosne i Hercegovine skinuta ispred Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci

Promjena je primjećena još prošle sedmice

Na Trgu Republike Srpske nema više zastave Bosne i Hercegovine. Umjesto nje vijori se još jedna zastava manjeg bh. entiteta, objavio je “frontal.ba”.

Promjena je primjećena još prošle sedmice pa je tim povodom kontaktirana pomoćnica zа informisаnje Generаlnog sekretаrа vlаde RS Vera Sajić.

Na pitanje novinara da li je maknuta zastava Bosne i Hercegovine sa Trga Republike Srpske, Sajić je slikovito odgovorila kako kroz prozor svog ureda vidi „neku plavo-žutu“ zastavu.

Međutim, kao što i pokazuje video klip u prilogu, zastavu koju je vidjela Sajićeva nije ona Bosne i Hercegovine nego Evropske unije.

dnevniavaz.ba

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši