ZAJEDNIČNO BAJRAMSKO DRUŽENJE: Građani Tuzle uživali u baklavama i sokovima (VIDEO+FOTO)

Unatoč prohladnom, oblačnom i kišovitom vremenu, Tuzlaci i Tuzlanke danas su na Trgu slobode mogli uživati u baklavama i sokovima, ali i zajedničkom druženju povodom Bajrama – najradosnijeg i najvećeg muslimanskog praznika.




Udruženje mladih “Obnova” i Kolo srpskih sestara iz Tuzle, uz pomoć sponzora, zajednički su pripremili malo druženje, kako bi svi građani, bez obzira na nacionalnost i vjersku pripadnost, zajedno obilježili prvi dan Bajrama.

Pelka Jovičić

“Okupili smo se sa razlogom da pokažemo toleranciju, zajdništvo našeg grada, naše lokalne zajednice, a i šire. Mi smo za Vaskrs organizovali sličnu manifestaciju na kojoj smo dijelili šarena jaja, i došli smo na ideju da napravimo isto za Bajram. Pripremili smo uz pomoć naših sponzora baklave i sokove, ali svrha cijele priče je da se zajedno družimo i uživamo u Bajramu”, rekla je za Kameleon Pelka Jovičić, članica Udruženja mladih “Obnova” iz Tuzle.



U cijelu priču uključilo se i Udruženje “Zmajevo srce” na čelu sa Omerom Isovićem, koji su tehnički pomogli da se ovaj event i realizuje.

Tuzla  je oduvijek bila grad u kojem se cijeni svoje i poštuje tuđe. U ovim vremenima punim izazova ovo je možda i najbolja poruka koju ćemo poslati i svima u BIH, ali i čitavom svijetu da suživot i multietičnost nemaju alternativu”, izjavio je Isović.

Pogledajte kratki video sa današnje manifestacije…

Bajramsko druženje na Trgu slobode

Udruženja “Obnova” i “Kolo srpskih sestara” povodom vjerskog praznika Bajrama pripremili su tradicionalne baklave i osvježenja za sve građane. Mi smo već probali ove slasne kalorije. Sretan Bajram 🙂

Posted by Gdje Izaći? on 15. Juni 2018

The post ZAJEDNIČNO BAJRAMSKO DRUŽENJE: Građani Tuzle uživali u baklavama i sokovima (VIDEO+FOTO) appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]