Zajednički iftari u organizaciji HO ”Merhamet” Tuzla

HO „Merhamet“ MDD Regionalni odbor Tuzla u toku mubarek mjeseca Ramazana realizira akciju „IFTAR 2019.“ kojom  se osiguravaju iftari za postače u stanju socijalne potrebe, korisnike Narodne kuhinje  „Imaret“ u Tuzli, kao i kolektivni iftari u pojedinim povratničkim naseljima u RS i na drugim lokalitetima.

„Merhamet“ tokom mjeseca posta angažira sve svoje ljudske i tehničke kapacitete kako bi se stiglo do svakoga. I ove godine, priređivanjem iftara za sve prisutne, “Merhamet” podržava obilježavanje godišnjica stradanja bošnjačkog stanovništva u više mjesta u Podrinju.

– Radi se o veoma zahtjevnim aktivnostima koje podrazumijevaju svakodnevnu pripremu, prijevoz i serviranje hrane,  koristeći naše osoblje i transportujući vlastiti inventar do često veoma udaljenih lokacija. Pri tome  nastojimo da obroci koje pripremamo budu maksimalno kvalitetni i potpuni, s predjelom, glavnim jelom, desertom, osvježenjem i kafom – kaže Mensura Husanović, direktorica RO “Merhameta” Tuzla.

U prošlogodišnjem Ramazanu podijeljeno je ukupno 5.900 iftarskih obroka, a predviđa se da će taj broj ove godine biti i veći.

Zainteresiranim pojedincima, firmama i institucijama “Merhamet” nudi se mogućnost da u posebnom mjesecu iskažu svoju solidarnost i iskoriste priliku pružanja dobročinstva kada se ono preporučuje, i svojim prilozima pomognu akciju „IFTAR 2019.“

To se može učiniti uplatama u novcu na navedene brojeve žiro računa (na uplatnici u dijelu – Svrha doznake – navesti  „Iftar 2019“)

-NLB Tuzlanska banka d.d. Tuzla: 1321000309575896

-Sparkasse banka d.d. Sarajevo, Filijala Tuzla: 1990500006345835

Donacije u namirnicama za pripremu iftarskih obroka i drugih vidova pomoći koja se može uručiti svakodnevno u prostorijama NK u objektu nekadašnjeg Expres restorana u Tuzli.

 

The post Zajednički iftari u organizaciji HO ”Merhamet” Tuzla appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]