Za prvih šest mjeseci izrečeno 551 rješenje o zabrani rada

Vlada TK razmtarala je Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona za prvih šest mjeseci ove godine.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona, u izvještajnom periodu izvršila je i u elektronskoj formi obradila 8.123 kontrole, zatim 4.100 predmeta zavedenih u Djelovodniku predmeta i akata, što ukupno iznosi 12.224 predmeta, odnosno ukupno obradila 37.927 akata u tim predmetima, od čega je uradila 31.210 izlaznih akta.

U izvještajnom periodu, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona je, u svim upravnim oblastima, naložila, izrekla i donijela 6.478 upravnih i drugih mjera i akata. Izdala je 551 rješenja o zabrani rada, od čega je 67 zabrana rada izrečeno subjektima nadzora koji su radili bez odobrenja, a 484 ostalih zabrana.

U 18 slučajeva je izvršeno pečaćenje poslovnih prostorija, kao mjera obezbjeđenja izvršenja naložene upravne mjere zabrane rada.

The post Za prvih šest mjeseci izrečeno 551 rješenje o zabrani rada appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]