Tvrđava Gradina Srebrenik

Volontiraj i kreditiraj 2011 | UG “Info house”


Udruženje građana INFOHOUSE i  petu će godinu zaredom nastaviti sa promocijom volonterizma kod mladih kroz implementaciju projekta “Volontiraj-kreditiraj”.

U ovom najmasovnijem volonterskom projektu u poslijeratnoj BiH ove godine je već prijavljeno za učestvovanje oko 40 gradova naše zemlje a očekuje se učešće oko 2500 učenika srednjih škola koji će na Socijalni dan 07. oktobra ove godine u firmama, udruženjima i organizacijama raditi za minimalnu dnevnicu od 20 KM.

Ovaj projekat se u suštini sastoji od tri glavne aktivnosti: edukacija učenika na temu Project Managementa, zatim zapošljavanje učenika NA JEDAN DAN kod poslovnih subjekata širom zemlje koji uplate dnevnicu od 20 KM po učeniku koja ide u fond projekta i dodjela nagrada iz tog fonda za učeničke projekte, te na kraju Sajam kreditiranja, gdje se nagrade najbolji projekti..

Ovaj jedinstveni projekat uspio je ujediniti cijelu BIH u jednu mrežu koja će zajedničkim djelovanjem pomoći učenicima u realizaciji njihovih ideja koje će koristiti i lokalnim zajednicama u kojima će se provoditi projekti.

Ciljevi projekta su višestruki: pružiti priliku mladima da u  radnoj sredini steknu nova iskustva koja će biti od praktičnog značaja u njihovoj profesionalnoj budućnosti, zarade novac i odluče o raspodjeli sredstava, što će razviti njihovu odgovornost i brigu za druge, uspostavljanje kontakata između sadašnjih i budućih profesionalaca (poslodavaca i učenika), ali i učenika i lokalne zajednice, promoviranje solidarnosti i potrebe da učenici kreiraju svoj rad, povezivanje škola sa lokalnom zajednicom, educiranje o projekt menadžmentu, informisanje direktnih i indirektnih korisnika projekta, te implementacija najboljih projekata.

Važnost ovog projekta prepoznali su  proteklih godina mnogi kao što su Gradska uprava Banja Luka, Opština Bijeljina, Vlada Bosanskopodrinjskog kantona,  Bihamk,  Rudar d.o.o Tuzla, GTZ, Centar za uklanjanje mina u BiH, PARTNER Mikrokreditna organizacija, KJKP ‘Pokop’, Predsjedništvo BiH, M:TEL, UniCredit Bank d.d., Udruženje Vesta, Vesta radio, Klinika za kardiovaskularne bolesti Tuzla, JU Bosanski kulturni centar, Javna ustanova Dom Mladih, Radio Kameleon, Fondacija Tuzlanske zajednice i mnoge druge organizacije ili gradske uprave bez čije podrške bi se teško realizovao ovaj projekat.

Vjerujemo da će i ove godine projekat naići na izuzetnu podršku od strane svih aktera civilnog društva, a ovom prilikom pozivamo i sve privredne subjekte koji još uvijek nisu učesnici našeg projekta da nam se priključe. Još uvijek nije kasno za pozitivne promjene u našem društvu. Započnite ih Vi.

Ukoliko ste voljni učestvovati u ovom projektu i podržati razvoj mladih ove zemlje javite nam se na broj telefona 061/565-569 ili 033/611-601.

 

 Infohouse team

www.infohouse.ba


Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši