Video nesreće na aerodromu u Moskvi prikazuje ljuljanje i udar aviona u pistu (VIDEO)

Prema posljednjim izvještajima ruskih medija, avion je pogodila munja nekoliko trenutaka prije nego je udario u moskovski aerodrom.

Istražitelji koji su ispitivali uzrok nesreće nisu dali nikakav zvanični komentar na tvrdnje da je avion pogođen munjom.

Naime, moderni avioni izgrađeni su da izdrže udare munje. S druge strane, ruski nacionalni prijevoznik Aeroflot rekao je da se avion vratio na aerodrom iz tehničkih razloga.

Međutim, preživjeli putnici kazali su da je avion pogođen munjom odmah nakon polijetanja, a članovi posade također su rekli da je munja odgovorna za gubitak komunikacije s kontrolom vazdušnog prometa.

Podsjećamo, u avionu Sukhoi Superjet 100 koji je letio na ruti od Moskve do Murmanska bila su 73 putnika od čega ih je poginulo 36 te još pet članova posade.

Na videosnimcima prikazani su stravični prizori putnika koji istrčavaju iz aviona dok on gori na pisti.

View this post on Instagram

Ребят, со мной все хорошо, жив и цел. Успел выскочить. Это рейс Москва-Мурманск 17.50. Остальное смотрите в новостях. Огромные соболезнования семьям погибших. Upd – моя фамилия в списке раненых фейк. Либо ошибка. Я здоров. Спасибо вам всем за тёплые слова и за поддержку

A post shared by Mikhail Savchenko (@mikkentosh) on

Izvor: Klix.ba

The post Video nesreće na aerodromu u Moskvi prikazuje ljuljanje i udar aviona u pistu (VIDEO) appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]