Velika policijska akcija: Uhapšeno više osoba u Sarajevu

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po Naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te u saradnji sa Poreskom upravom FBiH, izvršili su pretrese na 14 lokacija na području Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Tom prilikom izvršeno je pretresanje 13 prostorija pravnih lica, jednog stambenog objekta sa pomoćnim prostorijama, jednog putničkog motornog vozila, kao i određeni broj osoba, od kojih su privremeno oduzeti traženi predmeti i dokumentacija.

Preduzimajući mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela “Organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelima “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “Pranje novca”, u službene prostorije, u svojstvu osumnjičenih su pozvana, ispitana i kriminalistički obrađena sljedeća lica:

J.A., rođen 1976. godine, M.A., rođena 1975. godine, V.A., rođen 1988. godine, B.N., rođen 1958. godine, B.S., rođen 1974. godine, H.E., rođen 1954. godine, B.S., rođen 1959. godine, M.L., rođen 1977. godine, B.F., rođen 1952. godine, B.Z., rođen 1958. godine i Š.M., rođen 1968. godine, svi nastanjeni u Sarajevu. Slobode su lišeni K.E., rođen 1979. godine, S.Š., rođen 1965. godine i A.S., rođen 1963. godine.

Sve osobe su nastanjene u Sarajevu i predate u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenih lica, izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, a K.E., S.Š. i A.S. dana 27. februara 2018. uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti predati u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva, saopćeno je iz MUP-a KS.

Izvor: fokus.ba

The post Velika policijska akcija: Uhapšeno više osoba u Sarajevu appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]