Tvrđava Gradina Srebrenik

Utvrđeni programski sadržaji i finansijski plan ovogodišnjeg OGUS-a

Danas je održana sjednica Organizacionog odbora kulturne manifestacije “Otvoreni grad umjetnosti Srebrenik” (OGUS) na kojoj su utvrđeni programski sadržaji i finansijski plan ovogodišnjeg OGUS-a.

Gradina - zalazak Sunca - Ljeto
Gradina – zalazak Sunca – Ljeto

I ovogodišnja kulturna manifestacija počinje svečanim otvaranjem na lokalitetu Starog grada Srebrenika, 25. avgusta sa početkom u 18:00h, a u ceremoniji svečanog otvaranja, muzičko – scenskim igrokazom, učestvovaće članovi Omladinskog pokreta “Rebus” Srebrenik i Gradski teatar Srebrenik. U sedmodnevnom trajanju ove kulturne manifestacije, koja sa tradicijom dugom preko tri decenije predstavlja jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u BiH, upriličena će biti i smotra kulturno – umjetničkog stvaralaštva, uz učešće osam kulturno – umjetničkih društava iz BiH, zatim Dječiji festival zabavne muzike, te tradicionalno veče sevdaha i saza.

Poseban dio programskog sadržaja ovogodišnje manifestacije OGUS-a posvećen je i mladima, tako će uz rok koncert grupe “Generacija bez kompasa”, cjelovečernji nastup imati i Mirza Selimović sa prijateljima.

Na ovogodišnjem OGUS-u će prvi puta biti upriličeni i “Dani njemačkog kratkometražnog filma”, u okviru kojih će ljubitelji filmske umjetnosti imati priliku na otvorenoj sceni pogledati pet filmova.

I ove godine poseban dio je rezervisan za goste iz Vinkovaca u okviru “Vinkovačkih večeri” a boravit će i desetak likovnih umjetnika iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore na likovnoj koloniji.

Zbog smanjenih finansijskih sredstava, kulturna manifestacija OGUS će trajati dva dana manje nego inače, dakle do 31. avgusta.

(radiosrebrenik.ba)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši