Uspostavljena saradnja između Tuzla Film Festivala i Media centra Univerziteta u Tuzli

Udruženje Magic Factory kao organizator Tuzla Film Festivala i Media centar Univerziteta u Tuzli potpisali su sporazum o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji.

Sporazumom koji su potpisali mr.sci. Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala i prof. dr. Enes Osmančević, voditelj Media centra Univerziteta u Tuzli uspostavljana je saradnja u oblasti nauke, obrazovanja i struke, koja će doprinijeti razmjeni iskustava i znanja.

Kako je istaknuto na današnjem događaju Tuzla Film Festival i Media centar Univerziteta u Tuzli sarađivat će pro bono te će u okviru svojih mogućnost raditi na organiziranju naučno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozijuma, seminara, okruglih stolova, radionica i ulaganja zajedničkih napora za osiguranje finansijskih sredstava iz vanjskih izvora. Također, u dokumentu je sadržano da će se raditi na razmjeni akademskog i stručnog kadra u redovnim i posebnim edukativnim procesima u kojima strane učestvuju, kao i na izradi programa usavršavanja akademskog i stručnog kadra.

Potpisivanjem ovog dokumenta studenti su dobili mogućnost sticanja prakse kroz učešće u organizacionim aktivnostima 7. Tuzla Film Festivala koji se održava od 12. do 19. oktobra ove godne, kao i priliku da prisustvuju radionicama, filmskim projekcijama i drugim sadržajima u sklopu festivala.

The post Uspostavljena saradnja između Tuzla Film Festivala i Media centra Univerziteta u Tuzli appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]